Tan sols quatre dies després de la seua obertura, el desdoblament de la N340 era ja motiu de polèmica pels rètols amb errades ortogràfiques que havien col•locat.

L'Ajuntament de Benicarló, a través d'Aviva (Agència de Promoció del Valencià), sol•licitarà al Ministeri de Foment que rectifique les incorreccions lingüístiques detectades en la retolació del tram Benicarló-Vinaròs. Concretament, els topònims incorrectes que s'haurien de substituir són «Puch», que s'haurà de canviar pel topònim oficial «barranc de Soriano», «Aigua», per «barranc d'Aiguadoliva»; «Sec», que s'haurà de canviar per «Rambla de Cervera»; i «Alcalá», que caldrà substituir per «Rambla d'Alcalà». La sol•licitud s'enviarà a la Demarcació de Carreteres de València i inclourà un informe d'Aviva que es detalla la toponímia oficial del municipi fixada per l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL). L'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, que aquesta mateixa setmana ha de visitar la Demarcació de Carreteres de València, aprofitarà per a traslladar al cap de la Demarcació, Ismael Ferrer, la sol•licitud de l'Ajuntament. Miralles es va mostrar sorpresa per la retolació de la carretera i va lamentar que “ningú s'haja dirigit a l'ajuntament per a preguntar pels topònims oficials”. Els cartells han circulat per les xarxes socials i per Whatsapp des de la inauguració oficial de la variant, despertant les queixes dels ciutadans. En el cas concret de "Puch", fa referència al popularment conegut com barranc d'"El Puig" que, com asseguren nombrosos perfils, “és el mateix nom que el del President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig. A ell ningú li escriu malament el nom i tot el món ho pronuncia bé”. "Seco", per la seua banda, al•ludeix al nom popular de Riu Sec, que tampoc és el topònim oficial de la rambla. Ara, el consistori ha fet oficial la seua intenció de presentar les queixes de forma oficial perquè en la nova carretera es puguen conèixer els topònims de forma correcta. La notícia, ha arribat fins i tot al Face de la Diputació de València.

...

I UN ACCIDENT

El dimarts a la vesprada, poc abans de les 18:00 hores, bombers del Parc del Baix Maestrat es van desplaçar fins a la carretera N-340 a l'altura de Benicarló, per a rescatar a diverses persones que van quedar atrapades en el primer accident de tràfic que es produeix després de la inauguració de la nova variant. La imprudència del conductor del vehicle, que va pretendre donar la volta a la meitat de la carretera després d'advertir que s'havia passat l'eixida que havia de prendre, va ser la causa de l'accident.

...

+ info La Veu en paper