Aquest divendres, al vespre, l'IES Joan Coromines de Benicarló va acollir la presentació de l'obra "Ara, Estellés. 12 poemes, 12 cançons a Benicarló". Prop del centenar d’assistents van acompanyar en la posada de llarg d’aquesta obra, un conjunt de textos al voltant de la figura i l'obra de Vicent Andrés Estellés (1924 – 1993). A la taula hi van ser presents els quatre autors i autores, membres del professorat de l’institut: Francesc Delcastillo, Pepa Àlvarez, Òscar Coll i Carme Alonso. Van coincidir en la importància de donar a conèixer la figura d’Estellés, “un poeta del poble”, com va ser definit, que va saber plasmar les vivències que la gent de la seua edat va viure, tal com va assenyalar Delcastillo.

Són textos que apleguen des d'una biografia fins a la seua relació amb la música, així com les ponències de les Jornades Estellesianes o una selecció de poemes del de Burjassot per a treballar en ambients docents. Pepa Àlvarez ho exposava: “un llibre senzill, amb llenguatge fàcil d’entendre on tothom puga comprendre qui era el poeta, per què escrivia i per què l’hem de recordar”. Pel que fa als altres autors, Òscar Coll va apuntar que obres com aquestes serveixen per “fer poble”, mentre que Carme Alonso hi destacava "l’originalitat de la iniciativa, única dins del nombrosos apropaments a l’obra de Vicent Andrés Estellés."

Per la seua banda, des de l’editorial Onada, Miquel Àngel Pradilla va destacar la inclusió de l’“Ara, Estellés” dins la col•lecció Conèixer, de gamma alta i amb tapes dures, en consonància amb un treball “d’excel•lència”. Finalment, va intervindre l’alcalde de Benicarló. Marcelino Domingo va felicitar els autors i va apuntar el suport institucional a projectes de difusió de la cultura i la música.

Recital de Ximo Caffarena i Quim Sanz

Com el llibre “Ara, Estellés” inclou un CD amb dotze cançons composades per Ximo Caffarena, a l’acte de presentació no hi va faltar el músic valencià. Acompanyat del seu fill, Quim Sanz, Caffarena va interpretar una selecció de les peces del disc, a la vegada que hi feia cinc cèntims sobre els estils tradicionals valencians que havia triat per musicar Estellés. Així, des de l’ “Agafaria una guitarra” fins a “Res no m’agrada tant”, el públic va guadir d’allò més d’aquest homenatge al considerat com el millor poeta valencià des d’Ausiàs March