Un auditori Ple en la presentació del llibre “Caminaràs entre elefants”

L'escriptor Ferran Torrent i la diputada de Compromís Mònica Oltra, amb la periodista Amàlia Garrigós de conductora i el contrapunt de les cançons de Toni de’l Hostal, van desgranar poc a poc el llibre “Caminaràs entre elefants” del propi Ferran Torrent.

Tot va començar amb les cançons de Toni de’l Hostal, irreverents com són, que va anar donant color a l'acte fins que, com ell va dir, començaren realment els protagonistes. Entre cançó i cançó, no és que va cantar moltes, anava contant tota classe d’anècdotes que no se sabia si realment les tenia preparades o no però que donaven eixe color i també calor, a un auditori quasi ple.

I així Torrent va destacar que la metàfora del títol del llibre li va servir per a descriure a Mònica Oltra en un moment que semblava l'única oposició davant el PP i que li servia per fer un retrat seu a través de la seua paraula, traient-la del seu ambient polític.

Com diu Torrent en el seu llibre “El personal està fart i fotut, no està diguem-ho clar, per a hòsties”. Així d'aquesta manera va posar l'accent en el fet que la corrupció, el govern valencià i la ruïna econòmica de la societat valenciana no són més que el fruit de la inutilitat dels polítics que ens han governat. Simplement un govern d'inútils. Oltra va emfatitzar el fet que fins i tot ella se sentia malament quan veia Camps patir però que això no llevava que ella havia de fer el seu treball de diputada. I és que, com qui no vol la cosa, tant Monica com Ferran coincidiren en que en aquest país s'han ajuntat corruptes i inútils i que la seua combinació ha resultat nefasta per a tots.

El retrat de Mónica Oltra no podia deixar de transcriure's sense la seua frase “jo no faig política per a rebre vots”, que indica ben a les clares la seua forma de pensar i treballar per a millorar la nostra societat. Segons Oltra la política en aquest país està més que desprestigiada i cal fer alguna cosa per tornar-la als ciutadans desarticulant tota la corrupció adherida al PP que ha estat, i està, llastrant la nostra societat. És per això que tant Oltra com Torrent qüestionaren les majories absolutes que, al final, per la pròpia idiosincràsia humana, indicaren, s'acaben convertint en el sac sense fons de la corrupció.

Com diu en el propi llibre Torrent d'Oltra: “És senzilla i directa. No diu allò que la gent vol escoltar, sinó allò que creu que ha de dir”.

I tot açò, amb un Toni de l’ Hostal que intervenia com un contertulià més musicant les intervencions de Ferran i Mónica durant la presentació i que va acabar convertint-se en una xicoteta tertúlia, amb les preguntes del públic i amb la signatura per part de tots dos del llibre de Torrent.