Som conscients que el títol d’aquest editorial no és correcte. Li falta una paraula. Concretament la paraula “públic”. Sí, qui està en crisi al nostre poble és l’ensenyament públic (només públic), perquè l’ensenyament “públic concertat” no mostra cap símptoma negatiu de res.

És trist sentir com l’alcalde no és capaç d’assumir que el que ha passat amb l’Àngel Esteban és culpa del partit que ell representa. No n’hi ha prou d’anar a manifestacions i dir, “ai, ai, no ens ho feu això que un dia ens enfadarem i veureu”. No, si la nostra primera autoritat és conscient que des de Conselleria se’ns ha menystingut durant anys, s’hi ha d’enfrontar obertament i dir prou i fixar uns terminis perquè aquelles criatures no vagen passant fred, sense poder jugar al pati o rebent classe als passadissos. I si li diuen que no pot ser que si la llei diu que tal o qual, que plegue. Una situació de deixadesa tan gran no ha de tindre terminis legals, només sentit comú. I coratge i dir i fer les coses ben clares amb valentia i sense pensar què diran.

L’Àngel Esteban és una mostra més de com estan de malament les infraestructures a Benicarló. Però pateixen al Ramon Cid i al Coromines, es disgusten els mestres del Marqués, canvien les normatives urbanístiques misteriosament al català construint allà on no es podia, no sabem quan vindrà l’EOI, el conservatori està en perill econòmic, retallen les escoles matineres, ... En definitiva però, i cal dir-ho ben alt, només són problemes materials, perquè els claustres de mestres i professors de les nostres escoles i instituts públics garanteixen, com sempre, un ensenyament de primer nivell. I que ningú se n’oblide d’això.

Si amb 800 veus no n’hi ha prou... arribarem a 1000!