Ens imposen més xiquets per aula amb 8 mestres menys.

Segons va publicar el DOCV el passat 5 d’abril, es reduiran en 8 les places docents a les escoles públiques benicarlandes. En concret, els afectats seran els col•legis Francesc Catalan, que perd dos llocs, el Marques de Benicarló que disminueix en 3 el seu personal docent, el Ródenas, que també en perd 2 places i el nou col•legi Àngel Esteban, que eliminarà un professor.

Àlvar Anyó, representant de STEPV, sosté que “per a la conselleria d’Educació, l’educació no val res. Ells van a privatitzar-la i la resta no importa”. Els moviments del consell van en la línia iniciada pel govern central per aconseguir que l’educació siga privada. “La nova llei que prepara el ministeri també va per eixe camí, la privatització. El consell el que fa és avançar-se, creant normatives per tapar el procés”, sosté Anyó. La rebaremació dels interins, per exemple, és una de les maniobres que s’està aplicant.

Per al sindicalista l’acomiadament dels interins que es prepara per al proper curs escolar “és un ERE encobert. Hi hauran 650 vacants menys l’any que ve, i això afecta els interins. Durant els dos darrers cursos escolars, la xifra d’interins s’ha rebaixat en 5.000 mestres”. La maniobra realitzada en este cas des del consell ha provocat que “ni els propis sindicats signants de l’acord siguen capaços de solucionar els problemes derivats de la situació de cadascun dels seus afiliats”. Cal recordar que este darrer acord va comptar amb el suport “de tots els sindicats, menys l’STEPV”. Però la paradoxa de la situació, segons Anyó és que “entrarà a treballar de mestres gent que no ho ha fet en la seua vida, mentre mestres que porten anys impartint la docència, es quedaran al carrer”. Per a la intersindical valenciana “pensem que l’acord es pot tombar i tirar enrere, per això ho hem denunciat i segueix un tràmit judicial”.

...

+ info La Veu en paper