L'alcaldessa de Benicarló i el regidor de medi ambient s'han reunit a València amb el Director general d'aigües. La reunió s'ha saldat amb el compromís d'iniciar de manera immediata el procediment per a normalitzar l'import de la taxa. Actualment l'ajuntament ha de fet front al pagament de 500.000 Euros, corresponents als anys 2013 i 2014. Si la depuradora hagués estat en funcionament, l'import corresponent a estos dos anys es reduiria a 20.000 Euros, és a dir, 480.000 euros menys.  És per això que la direcció general d'aigües de la Generalitat Valenciana iniciarà en breu els procediments administratius, a través dels seus serveis jurídics, per tal de normalitzar l'import de la taxa aplicada a l'ajuntament de Benicarló per l'abocament a la mar d'aigües residuals sense depurar. L'alcaldessa de Benicarló, Xaro miralles , ha assegurat que esta reunió suposa el punt de partida «d'una línia de treball conjunta entre les dos administracions que te com a objectiu garantir que els ciutadans de Benicarló no hagen d'assumir el cost d'una taxa clarament desproporcionada»

...

ENCARA SENSE DEPURADORA

L'elevat import de les taxes és conseqüència del retard en la posada en funcionament de l'EDAR (Estació Depuradora d'Aigües Residuals), unes obres que depenen de la Generalitat i que en els últims anys s'han aturat en diverses ocasions per manca de finançament. De fet, si la depuradora hagués estat en funcionament, la taxa corresponent a les dos anualitats s'hagués reduït a un import de 20.000 Euros en total. L'alcaldessa de Benicarló ha qualificat està situació de «clarament injusta, ja que la construcció de la depuradora depèn, precisament, de la conselleria que recapta la taxa». Miralles ha subratllat també que «la taxa és d'aplicació legal, però en el cas de Benicarló comporta una clara penalització.»

...

VINT ANYS PAGANT LA DEPURADORA

Benicarló és un dels últims municipis de la Comunitat Valenciana en tindre en funcionament la seua depuradora d'aigües residuals. El regidor de medi ambient, Ximo Bueno,  ha lamentat que «es un situació ben trist, i més quan Benicarló abona religiosament el cànon de sanejament d'aigües des dels anys 90». De fet, el cànon es va començar a pagar al 1995, pel que els benicarlandos en estos moments han pagat més de 23 milions d'euros en concepte de cànon de sanejament des que s'imposara aquest impost en el rebut de l'aigua a la localitat.

 

...

+info La veu en paper