Benicarló ha tancat les seues Festes Patronals de forma multitudinària i sense incidents greus. Dos fets que en ocasions són incompatibles però que gràcies al “civisme” dels benicarlandos s'ha pogut realitzar. Així ho va assegurar el regidor de Governació, Ximo Bueno, que va explicar que “han estat molt pacífiques i tranquil•les, excepte casos molt puntuals”. Bueno es va referir que actes com els bous o les penyes “que són a priori els que més preocupen quan dissenyes les festes, han estat dins de la normalitat”.

En el capítol de successos, el divendres es va tancar el recinte de penyes “a petició de la pròpia coordinadora, perquè l'ambient s'estava caldejant molt” i el “dissabte es va limitar l'accés perquè havia molta massificació”. Pel que fa als incidents dins del recinte taurí Agustín Parra, cap de la Policia Local, va detallar que la setmana havia estat tranquil•la, “excepte el primer dia de bous, que van haver dues assistències que semblaven més greus del que al final va ser”. En total en el recinte taurí va haver “vint assistències a homes i vuit a dones, davant d'una l'any passat”. Una de les queixes més reiterades aquesta setmana en la plaça de bous fa referència a la jornada dedicada a la dona torera, acte reservat únicament a les dones. “No té sentit que entren homes a fer el ximple per ací, s'ha de respectar les normes”, va lamentar Bueno.

...

LA VERSIÓ DELS MÉS JOVES

No han sentat bé les declaracions de Ximo Bueno entre els joves penyistes de la ciutat. En concret, Els Tararots han difós per les xarxes socials un comunicat que publiquem integre: “Com sempre després de les Festes Patronals de Benicarló de tots els anys, el Regidor de Festes Ilde Añó, el Regidor de la Policia Ximo Bueno i el cap de la policia local de Benicarló Agustín Parra, han fet una roda de premsa fent balanç de com han anat les festes del 2015. Ilde ha fet una visió més global, el senyor Parra ha parlat dels incidents on ha hagut d'intervindre la policia durant la setmana i, finalment el senyor Ximo Bueno ha parlat especialment dels joves i concretament de les penyes, i és ací on volem aclarir certes coses des de la Penya Els Tararots.

...

+ info La Veu en paper