Text i foto: Vicent Ferrer

La prova forma part de la Copa d'Espanya d'Aigües Obertes i tindrà lloc el dia 24 de juliol. El Club Natació Benicarló organitza aquesta prova esportiva que, aquesta anualitat, discorrerà des de la Platja Sud fins al Gran Hotel Peníscola, amb 5.000 metres de recorregut.

La regidoria d'Esports de l'Ajuntament de Peníscola ha presentat, de la mà del Club Natació Benicarló, la Travessia de Natació Castell de Peníscola-Gran Hotel, que es disputarà el diumenge 24 de juliol en aigües peniscolanes. La regidora, Dolo Bayarri, va destacar de la prova el seu atractiu per als participants, a més del seu alt nivell, “perquè forma part de la Copa d'Espanya d'Aigües Obertes, és un recorregut molt atractiu alhora que important”.

El club, que reprèn la prova després de dos anys de pandèmia, va confirmar que la participació serà molt elevada, “la previsió és superar els 260 participants, arribant fins i tot a 300”, va indicar el president Xavier Rodríguez. L'organització s'ha mostrat molt satisfeta i il·lusionada amb el traçat, “és la primera vegada que realitzem aquesta prova exclusivament a Peníscola, des de la platja Sud fins al Gran Hotel”.

La prova, comptarà amb important participació de molts nadadors de fora de la Comunitat, que suposa una interessant oportunitat de promoció de la destinació per als participants, “calculem que al voltant del 50% arribaran de fora de la Comunitat Valenciana, cosa que genera, a més, pernoctacions que contribueixen a la dinamització del sector turístic, una Copa d'Espanya no és un esdeveniment que es veu tots els dies”, va concloure el president del Club Natació Benicarló.

L'alcalde, Andrés Martínez, va agrair l'esforç organitzatiu al Club i la col·laboració de totes les institucions participants, en indicar, “gràcies per haver pensat en Peníscola per a aquesta cita nacional dins del calendari esportiu. És una prova turístic-esportiva perquè ve molta gent de fora que acaba pernoctant i menjant ací”.

El primer edil va destacar la bellesa de l'entorn de la prova desitjant-li molts anys de vida, “una competició única per l'entorn idíl·lic en el qual es disputa i l'experiència que suposa recórrer la ciutadella emmurallada, factor que anima als participants a repetir en altres edicions”.

Martínez ha va concloure posant en valor l'aposta del municipi pel foment de l'esport i els esdeveniments esportius, una aposta estratègica que fructifica en aquesta mena de cites, “l'esport és salut i vida, però combinat amb turisme és la combinació perfecta”.

LA VEU DE BENICARLÓ | NÚM. 1341 | 15 DE JULIOL DE 2022