ELS 2,2 MILIONS D'EUROS QUE HAVIA DEMANAT L'AJUNTAMENT D'AJUDES EUROPEES NO ARRIBARAN

En la Resolució del Ministeri, per a rebre els fons europeus, Benicarló no està

L'ajuntament de Benicarló no rebrà ajudes per a rehabilitar la piscina municipal. Així es desprén de la publicació del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, en la resolució provisional de la convocatòria d'ajudes per a la rehabilitació d'edificis de titularitat pública en el marc del pla de recuperació, transformació i resiliència, on no apareix el nom de Benicarló. Del llistat publicat pel ministeri, es pot deduir que la nostra piscina no rebrà ni un euro d'aquesta convocatòria per a la rehabilitació de l'edifici.

...
Cal recordar que el mes d'abril passat, l'alcaldessa de Benicarló anunciava que l'Ajuntament de Benicarló havia presentat el projecte de rehabilitació de la Piscina Municipal, valorat en 2,2 milions d'euros, a la convocatòria del PIREP, finançat amb fons Next Generation.

...

Així, detallaren que «després de diverses converses mantingudes amb empreses del sector i assessors jurídics, la millor opció és que siga l'Ajuntament qui s'encarregue de les obres necessàries per a reobrir la piscina, i la possibilitat que aquestes obres estiguen finançades pels fons europeus seria una magnífica oportunitat». Ara, ha quedat clar que, per ara, no serà així.

...

ACTUACIONS PREVISTES

Dins del projecte presentat al PIREP s’incloïen actuacions com la instal·lació de 350 panells fotovoltaics per a la generació de gran part de l'energia elèctrica consumida per l'edifici; la substitució de la il·luminació actual, de tecnologia fluorescent, per tecnologia LED; la substitució de les calderes de gasoil per aerotermos d'alta eficiència per a generar aigua calenta sanitària; la millora del sistema de deshumidificació de l'aire; la substitució dels finestrals de la piscina per a evitar pèrdues energètiques; l'adequació de les sortides d'emergència a la normativa actual; la renovació dels vestidors; la impermeabilització de la coberta; la instal·lació d'un sistema de depuració d'aigua més sostenible; i la renovació dels sistemes de controls d'accessos, xarxa de dades, circuits de seguretat i megafonia i panells acústics.

...

+info La Veu en paper

LA VEU DE BENICARLÓ | NÚM. 1356 | 4 DE NOVEMBRE DE 2022