Impulsat per la Diputació de Castelló per a celebrar el seu bicentenari

Prop de 20.000 persones van visitar entre divendres passat i diumenge el I Festival Gastronòmic ‘Castelló Ruta de Sabor’ celebrat a Benicarló en un entorn verd al costat de la mar. El president de la Diputació, José Martí, ha qualificat l’event com «un èxit indiscutible». Una experiència que «necessàriament la província haurà de repetir en 2023 i anys posteriors perquè ha suposat un gran aparador per a la gastronomia de Castelló, els seus productes exquisits i els restauradors de la terra». En la seua opinió, resulta «una evidència que el nivell del sector ha millorat molt en els últims anys» i que «la província de Castelló cada vegada està més ben situada en els circuits del turisme gastronòmic». Bona prova d’això és que la reconeguda Guía Michelin cada any es fixa en els restauradors per atorgar nous guardons. Alguns d’ells han estat a Benicarló al llarg del cap de setmana.

...

DIVENDRES: OBRIM PORTES

El programa de divendres arrancava a les 10.30 hores amb les presentacions d'Oli El Canetà, La Posteta i Saborita, seguits per les propostes de Sant Rem Gastrobar i el restaurant Llar del Pescador (11.00 hores). Alejandra Herrador i Emanuel Carluci del restaurant Talaia, reconegut amb Sol Repsol i Estrella Michelin, començaren en l'escenari principal als showcookings a les 11.30 hores.

...

DISSABTE: EL CAMÍ DE LA RUTA DEL SABOR

Dissabte, els xefs Bernd H. Knöller, Jaime Uz, Germán Carrizo, Miguel Barrera i el benicarlando Raúl Resino protagonitzaren la segona jornada de l'I Festival Gastronòmic Castelló Ruta de Sabor. Productors i restaurants del segell Castelló Ruta de Sabor també explicaren els seus projectes gastronòmics, oferint degustacions al públic. Els alliolis d'Artesans Gil, els olis d'oliva de Pobillecològics i V. Busts o el Consell Regulador de la D.O.P Carxofa de Benicarló (l'única denominació d'origen protegida de la província) pujaren a l'escenari per a mostrar la increïble diversitat de productes d'alta qualitat de Castelló.

...

DIUMENGE DE CATES I CUINA DE NIVELL

Diumenge la jornada va arrancar amb dos tastos: la d'olis de Pobillecològics i la de vi del Celler l’Estanquer. Els assistents aprengueren a catar correctament vi i oli, i pogueren provar mostres d'aquests dos productes del segell gastroturístic Castelló Ruta de Sabor. A continuació, el mestre de cerimònies, Raúl Puchol, presentava i entrevistava en directe als xefs Estrella Michelin que realitzaren els showcookings de la jornada. La xef María José Martínez del restaurant Lienzo de València mostrava els seus plats, basats en el producte local, amb un especial homenatge als afectats pels incendis d'aquest estiu.

...

+info La veu en paper

LA VEU DE BENICARLÓ | NÚM. 1355 | 28 D'OCTUBRE DE 2022