TEMA DE LA SETMANA 1363 | Una altra dimissió socialista. Filo Agut també se'n va

La Regidora de Medi Ambient de Benicarló, Filo Agut, ha presentat la seua dimissió del càrrec. Ho ha fet, assegura, per sentir-se “decebuda” i per no tindre “el suport necessari” per a poder acabar la legislatura. Així, després de comunicar-ho pels canals oficials, Agut assegurava en les seues xarxes socials que “hui he pres una decisió tan important com difícil, he presentat la meua dimissió com a regidora, deixe la política”. L'exregidora (va cessar oficialment el dia de Nadal), va explicar que “m'hauria agradat acabar la legislatura però no es donen les circumstàncies ni tinc el suport necessari per a poder fer-lo”. A continuació, feia un repàs al seu treball al capdavant de la regidoria, sostenint que “durant aquests anys he tingut la sort d'haver dut a terme molts projectes il·lusionants, tots gràcies als treballadors que dia a dia i en els diferents departaments han estat al meu costat, treballant braç a braç. Gràcies a tots! sempre estaré en deute amb vosaltres”. Agut va avançar que “nous projectes arribaran i recuperaré la il·lusió que ara he perdut”.

...LA TRAJECTORIA D’AGUT I ROMÁN SÁNCHEZ

Filo Agut va concórrer de número onze en la candidatura municipal presentada pel PSPV en les eleccions del 2019, després d'haver ocupat el cinqué lloc en el 2015, i el tercer lloc en les del 2011. En les dues primeres ocasions en què va anar a les urnes, ho va fer com a independent. Es dona la circumstància, a més, que és l'actual parella del regidor dimitit a través de la xarxes socials el mes de setembre passat, Román Sánchez. Ell també va assegurar que renunciava al seu càrrec per “falta de suport”, encara que va esmolar el seu tir i va apuntar directament a l'alcaldia com a causant de la seua dimissió....SÁNCHEZ DEFENSA AGUTL'endemà de la dimissió d'Agut, el mateix Sánchez copiava en les seues xarxes el text de la seua parella per a mostrar-li el seu suport públicament. L'ex edil li escrivia “amb la cara ben alta, Filo. Massa has aguantat el menyspreu dels mediocres, al qual has respost amb el teu treball honest i educat. Els has posats en evidència i això mai t'ho perdonaran. Una llàstima, però ells li ho perden. T'emportes de tot això uns quants amics i el respecte d'aquells que han treballat amb tu”. El portaveu de Ciutadans, Benjamí Marti, li contestava que “molt cert”. Per part seua, responsables de Compromis Benicarló omplien de “m'agrada” el missatge, que secundaven també simpatitzants del PP.

...+info La veu en paper

LA VEU DE BENICARLÓ | NÚM. 1363 | 30 DE DESEMBRE DE 2022

TEMA DE LA SETMANA 1359 |  La gran ruta gastronòmica benicarlanda

El sector gastronòmic de Benicarló està d'enhorabona. Durant els últims dies sis establiments de la ciutat han rebut el reconeixement d'estrictes jurats que han reconegut el bon fer de les cuines i obradors benicarlandos. Així, el restaurant Sant Gregori ha rebut el prestigiós Solete de la Guia Repsol, Morente Panaderos rebia la tercera estrella Dir Informàtica i el restaurant Cor de Carxofa, era distingit amb quatre raves de la prestigiosa guia We’re Smart Green Guide. Per si fora poc, el xef Roberto Pau renovava el reconeixement Bib Gourmand i Raúl Resino revalidava la seua estrella Michelin esta mateixa setmana.

Aquests resultats són una xicoteta mostra del treball callat i constant que realitzen els xefs benicarlandos i des de l'obrador de Morente, sempre buscant la distinció, la persuasió de nous paladars i la perfecció en el seu treball....

RESINO, EL XEF PESCADORRaúl Resino, conegut com el xef-pescador, reflecteix la seua filosofia en una insòlita frase: "Cuinem com pensem, no pensem com cuinarem".

...PAU, BIB GOURMAND La Guia Michelin ha creat aquest nou apartat per distingir les millors relaciones qualitat-preu. El Pau, asseguren, és “un restaurant modern, desenfadat i de marcats aires mediterranis en el qual preval la humilitat, perquè no és estrany veure al xef-propietari atenent la sala i explicant els plats als comensals. ...

EL SOLET DE SANT GREGORILa bona notícia per al Restaurant Sant Gregori saltava durant la Gala de lliurament dels premis Soletes Repsol que es va celebrar en Mediterrània Gastronoma. ...

MORENTE, PA TRIPITiDORI MORENTE PANADEROS rebia també aquests dies la seua tercera estrella que l'identifica com una de les 100 millors fleques d'Espanya. Les Estrelles Dir Informàtica s'entreguen als millors forners d'Espanya....

RAVES PER A COR DE CARXOFATanca el nostre particular Olimp gastronòmic el restaurant COR DE CARXOFA, que amb el xef Anay Bueno al front, va entrar en la prestigiosa guia que premia als millors restaurants de verdures del món. ...+info La Veu en paper

LA VEU DE BENICARLÓ | NÚM. 1359 | 25 DE NOVEMBRE DE 2022

TEMA DE LA SETMANA 1358 |  SITUACIÓ GREU A L’HOSPITAL COMARCAL DE VINARÒS

ON SON ELS NOSTRES REPRESENTANTS POLÍTICS?

Els Caps de Servei de l'Hospital de Vinaròs han elevat un escrit al Síndic de Greuges per a denunciar la que qualifiquen com a “greu situació” en que es troba aquest centre sanitari.

Han recordat que “l'Hospital de Vinaròs és l'hospital de referència del Departament de Salut de Vinaròs”. Situat al nord de la província de Castelló, abasta una població geogràficament dispersa d'uns 100.000 habitants que es multiplica significativament en els temps de vacances “augmentant considerablement la pressió assistencial d'aquest”. És un hospital en el qual a causa de la llunyania de centres urbans més poblats i a la falta crònica d'incentius, resulta difícil mantindre plantilles estables de facultatius, ocasionant situacions de vertader caos assistencial. ...

CONSEQÜÈNCIES DE LA FALTA D'URGÈNCIES DE RADIOLOGIA Algunes de les conseqüències de no tenir guàrdia de radiologia a l'Hospital de Vinaròs són, asseguren “el retard en l'atenció de pacients amb politraumatismes que hauran de ser remesos a l'hospital de referència, la qual cosa comporta demora en l'atenció”. Així mateix, hi haurà un retard en l'atenció dels pacients en codi ictus, “on també és important el factor temps en l'evolució d'aquest”. ...

EL VERTADER PROBLEMA: PLANIFICACIÓ I INCENTIVACIÓEls metges de l'Hospital de Vinaròs denuncien que a aquesta situació s'ha arribat per “falta d'una planificació correcta per part de la conselleria”. Així, “no hi ha cap incentiu establert actualment per part de la conselleria per a fer atractiu l’hospital als metges especialistes joves que han de vindre a treballar ací (diners, promoció professional, punts a les oposicions, etc.), la majoria es queden a les capitals perquè poden triar”.

...

PROBLEMES CRÒNICSEl cas d'urologia, asseguren, “és especialment escandalós, fa un any que no hi ha uròleg de guàrdia i per tant, els problemes urgents i les cirurgies s'han de derivar a Castelló. La Conselleria no ha aconseguit trobar la forma de resoldre el problema”. “ S’ha arribat a traslladar durant la mateixa matinada, per 2 cops, al mateix malalt a Castelló, per manca d’uròleg ací”.

...

+info La veu en paper

LA VEU DE BENICARLÓ | NÚM. 1358 | 18 DE NOVEMBRE DE 2022

TEMA DE LA SETMANA 1357 |  Tornem amb la renovació de la nostra façana litoral

Un anunci fet el 2008, el 2011, el 2016,...

La consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, anunciava aquesta setmana que la Generalitat Valenciana invertirà quatre milions d'euros en l'adequació del litoral de la ciutat i a fer més accessible i transitable gran part de l'entorn en la costa benicarlanda. Per a la consellera, “les actuacions que hi ha programades faran que els veïns i veïnes de la zona i els molts turistes que la visiten puguen gaudir al complet de tots els espais que ofereix la ciutat”. Així, Rebeca Torró ha explicat que la Conselleria procedirà a la renovació integral del passeig marítim per a “donar-los als vianants més protagonisme a més de dur a terme l'adequació de casetes del Port de Benicarló”. Aquestes dues actuacions comptaran amb una inversió de 2,7 milions d'euros.

Cal recordar que aquest projecte s’ha anunciat ja en diferents ocasions. A l'agost del 2008, s'anunciava que la Conselleria d'Infraestructures i Transport tenia en marxa la redacció del projecte del passeig marítim sobre el contradic del port de Benicarló. Al febrer del 2011, la Direcció General de Ports, Aeroports i Costes remetia a l'Ajuntament el projecte definitiu de construcció d'un passeig sobre el contradic del port de Benicarló. Estava previst que tinguera 300 metres de longitud, un pressupost total de 2.898.610,41 euros i un termini d'execució de 24 mesos. A l´octubre del 2016, l’ajuntament demanava que es revisara el projecte per a rebaixar costos.

...

NOU PASSEIG I CASETES DE PESCADORS

En el Port de Benicarló es durà a terme la construcció d'un nou passeig que el connecte amb la Platja del Morrongo i la rampa d'accés que garantisca l'accessibilitat.

...

PLATJA DEL SURRAC

En la millora de l'accessibilitat de la platja del Surrac destaca la creació d'un mirador a diferent nivell des d'on es pot albirar fins a les les Columbretes. També s'adequarà una àrea estancial enjardinada, amb zones de descans i de pícnic, així com camins per a la integració d'itineraris ciclistes i per als vianants d'aproximadament 4.000 m².

...

PLATJA DE LA MAR XICA

Pel que fa a l'equipament i millora de l'accessibilitat a la platja de la Mar de Xica al costat del Port de Benicarló, destaca la creació d'una zona d'estada per a ciclistes i vianants, així com aparcaments per a persones amb mobilitat reduïda i una zona d'estada amb taules de pícnic. Igualment està prevista una zona d'esplai, amb jocs infantils i biosaludables, calistenia, etc.

...

+info La Veu en paper

LA VEU DE BENICARLÓ | NÚM. 1357 | 11 DE NOVEMBRE DE 2022

TEMA DE LA SETMANA 1356 | UN ALTRE COP A LA PISCINA MUNICIPAL

 

ELS 2,2 MILIONS D'EUROS QUE HAVIA DEMANAT L'AJUNTAMENT D'AJUDES EUROPEES NO ARRIBARAN

En la Resolució del Ministeri, per a rebre els fons europeus, Benicarló no està

L'ajuntament de Benicarló no rebrà ajudes per a rehabilitar la piscina municipal. Així es desprén de la publicació del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, en la resolució provisional de la convocatòria d'ajudes per a la rehabilitació d'edificis de titularitat pública en el marc del pla de recuperació, transformació i resiliència, on no apareix el nom de Benicarló. Del llistat publicat pel ministeri, es pot deduir que la nostra piscina no rebrà ni un euro d'aquesta convocatòria per a la rehabilitació de l'edifici.

... Cal recordar que el mes d'abril passat, l'alcaldessa de Benicarló anunciava que l'Ajuntament de Benicarló havia presentat el projecte de rehabilitació de la Piscina Municipal, valorat en 2,2 milions d'euros, a la convocatòria del PIREP, finançat amb fons Next Generation.

...

Així, detallaren que «després de diverses converses mantingudes amb empreses del sector i assessors jurídics, la millor opció és que siga l'Ajuntament qui s'encarregue de les obres necessàries per a reobrir la piscina, i la possibilitat que aquestes obres estiguen finançades pels fons europeus seria una magnífica oportunitat». Ara, ha quedat clar que, per ara, no serà així.

...

ACTUACIONS PREVISTES

Dins del projecte presentat al PIREP s’incloïen actuacions com la instal·lació de 350 panells fotovoltaics per a la generació de gran part de l'energia elèctrica consumida per l'edifici; la substitució de la il·luminació actual, de tecnologia fluorescent, per tecnologia LED; la substitució de les calderes de gasoil per aerotermos d'alta eficiència per a generar aigua calenta sanitària; la millora del sistema de deshumidificació de l'aire; la substitució dels finestrals de la piscina per a evitar pèrdues energètiques; l'adequació de les sortides d'emergència a la normativa actual; la renovació dels vestidors; la impermeabilització de la coberta; la instal·lació d'un sistema de depuració d'aigua més sostenible; i la renovació dels sistemes de controls d'accessos, xarxa de dades, circuits de seguretat i megafonia i panells acústics.

...

+info La Veu en paper

LA VEU DE BENICARLÓ | NÚM. 1356 | 4 DE NOVEMBRE DE 2022

TEMA DE LA SETMANA 1355 | Gran èxit del I Festival Gastronòmic de Castelló Ruta de Sabor a Benicarló

Impulsat per la Diputació de Castelló per a celebrar el seu bicentenari

Prop de 20.000 persones van visitar entre divendres passat i diumenge el I Festival Gastronòmic ‘Castelló Ruta de Sabor’ celebrat a Benicarló en un entorn verd al costat de la mar. El president de la Diputació, José Martí, ha qualificat l’event com «un èxit indiscutible». Una experiència que «necessàriament la província haurà de repetir en 2023 i anys posteriors perquè ha suposat un gran aparador per a la gastronomia de Castelló, els seus productes exquisits i els restauradors de la terra». En la seua opinió, resulta «una evidència que el nivell del sector ha millorat molt en els últims anys» i que «la província de Castelló cada vegada està més ben situada en els circuits del turisme gastronòmic». Bona prova d’això és que la reconeguda Guía Michelin cada any es fixa en els restauradors per atorgar nous guardons. Alguns d’ells han estat a Benicarló al llarg del cap de setmana.

...

DIVENDRES: OBRIM PORTES

El programa de divendres arrancava a les 10.30 hores amb les presentacions d'Oli El Canetà, La Posteta i Saborita, seguits per les propostes de Sant Rem Gastrobar i el restaurant Llar del Pescador (11.00 hores). Alejandra Herrador i Emanuel Carluci del restaurant Talaia, reconegut amb Sol Repsol i Estrella Michelin, començaren en l'escenari principal als showcookings a les 11.30 hores.

...

DISSABTE: EL CAMÍ DE LA RUTA DEL SABOR

Dissabte, els xefs Bernd H. Knöller, Jaime Uz, Germán Carrizo, Miguel Barrera i el benicarlando Raúl Resino protagonitzaren la segona jornada de l'I Festival Gastronòmic Castelló Ruta de Sabor. Productors i restaurants del segell Castelló Ruta de Sabor també explicaren els seus projectes gastronòmics, oferint degustacions al públic. Els alliolis d'Artesans Gil, els olis d'oliva de Pobillecològics i V. Busts o el Consell Regulador de la D.O.P Carxofa de Benicarló (l'única denominació d'origen protegida de la província) pujaren a l'escenari per a mostrar la increïble diversitat de productes d'alta qualitat de Castelló.

...

DIUMENGE DE CATES I CUINA DE NIVELL

Diumenge la jornada va arrancar amb dos tastos: la d'olis de Pobillecològics i la de vi del Celler l’Estanquer. Els assistents aprengueren a catar correctament vi i oli, i pogueren provar mostres d'aquests dos productes del segell gastroturístic Castelló Ruta de Sabor. A continuació, el mestre de cerimònies, Raúl Puchol, presentava i entrevistava en directe als xefs Estrella Michelin que realitzaren els showcookings de la jornada. La xef María José Martínez del restaurant Lienzo de València mostrava els seus plats, basats en el producte local, amb un especial homenatge als afectats pels incendis d'aquest estiu.

...

+info La veu en paper

LA VEU DE BENICARLÓ | NÚM. 1355 | 28 D'OCTUBRE DE 2022

TEMA DE LA SETMANA 1354 | BENICARLÓ ALLARGA EL CONTRACTE DE L’EDUSI

Les justificacions de l'estratègia EDUSI Benicarló-Vinaròs des de l'oficina de Benicarló es prolongaran fins el 31 de desembre. Així s'ha determinat “en trobar-se aquesta en ple període d'execució”, segons resa l'informe redactat des del consistori de Benicarló. Cal recordar que ja es va concedir una pròrroga en l'execució dels projectes, que finalitza el 31 de desembre de 2023. L'empresa adjudicatària, GRUP CONSIDERA, S.L., va sol·licitar una ampliació en el contracte que va formalitzar amb el consistori, amb l'objectiu de finalitzar les justificacions dels projectes que s'estan executant. ...

CONTRACTES DE SERVEIS

Segons es recull en el Reglament General de la Llei de Contractes de les Administracions Públiques (TRLCSP), “els contractes de serveis no podran tindre un termini de vigència superior a quatre anys amb les condicions i límits establits en les respectives normes pressupostàries de les Administracions Públiques”, si bé podrà preveure's en el mateix contracte “la seua pròrroga per mutu acord de les parts abans de la finalització d'aquell, sempre que la duració total del contracte, incloses les pròrrogues, no excedisca de sis anys, i que les pròrrogues no superen, aïllada o conjuntament, el termini fixat originàriament”.

... ELS TRÀMITS

En data 26 de juny de 2018 es va adjudicar a la mercantil GRUP CONSIDERA, S.L. la contractació, mitjançant procediment obert i tràmit ordinari, de “els treballs d'assistència tècnica de suport a l'oficina de fons europeus de l'ajuntament de Benicarló, a l'efecte de la implementació de l'estratègia de desenvolupament urbà sostenible integrat de l'àrea urbana Benicarló-Vinaròs, cofinançada en un 50% pel fons europeu de desenvolupament regional en el marc del programa operatiu de creixement sostenible 2014-2020”. Els treballs es van adjudicar per import 24.960 euros anuals, IVA exclòs.

...

+info La veu en paper

LA VEU DE BENICARLÓ | NÚM. 1354 | 21 D'OCTUBRE DE 2022