Hola,

Això meu és només una apreciació personal que de ben segur que amb xifres i papers a la mà deu ser ben fàcil de rebatre. Sé que a la corporació municipal el Partit Socialista té majoria absoluta i a la resta dels grups polítics no els queda més que presentar propostes assenyades que no siguen discutibles per ningú i fer palesa la seua disconformitat amb les actuacions de l’equip de govern que o bé els semblen inadequades o bé millorables. No en tenen d’altra que exercir de lleial oposició. Però una cosa vol dir «lleial» i una altra de ben diferent significa precisament «indiferent».

No segueixo les sessions dels plenaris ni per la ràdio ni em prenc la molèstia de llegir-ne la crònica a cap dels mitjans de comunicació seriosos de la comarca. Això, és ben cert, ja em desacredita per a emetre cap judici de valor sobre el «treball» que duen a terme els regidors del PP, Ciutadanos i Compromís. Que quede clar que toco només d’oïda i pel que sento dir o veig per alguna pàgina web.

Sé que ara se m’enfadarà algú i és possible que aquesta mateix vesprada reba algun missatge de whatsapp dient-me que no he estat encertat en les meues apreciacions. Però ho he de dir. Com a veí d’aquest poble nostre veig que, en general, l’oposició no és tan «canyera» com seria previsible. Vaig a banyar-me molt (no sé nadar, per cert!), però llevat de José Luis Segura que està a tot arreu i se’l veu amb entusiasme, la resta de portaveus dels grups municipals diràs que diguen alguna cosa precisament per compromís, per sortir del pas. Més en diré, per exemple, del PP sembla que qui porte la veu cantant als mitjans de comunicació és José Antonio Redorat i a Juan Antonio Mañá no el veig més que a les processons (poques ara) i de tant en tant, allò perquè si hay que ir se va, li tira alguna runflada a l’alcaldessa. Els tres mosqueters ciutadans no sé si és que estan tan cremats com el seu partit a nivell estatal o estan esperant esdeveniments per a vore cap a on decanten lo seu parer; sempre tan educats i amb poc ímpetu.

Si dec estar verd que no sé ni qui són algunes regidores del Partit Popular perquè encara no els he sentit la veu; no sé ni si parlen com natros tampoc. Res del món. La xicota aquella de Compromís que diràs que s’havia de menjar el món, es veu amb un mosset ja se n’ha atipat i no la veig ni cuita ni crua per cap banda.

Suposo que ara que qualsevol dia encetarem la campanya electoral (les campanyes duren més d’un any, tots ho sabem) començaran a posar-li una mica garbo i a deixar-se vore no només fent performances davant la piscina i el bulevard sinó presentant projectes i solucions. Sobretot solucions. Diuen que Antonio Cuenca volia fer navegable un tros del Riu, però no sabíem d’on havia de sortir la «divina pastora». Igual que ara passe amb la piscina que tots tindrien oberta amb més o menys nyaps o l’antiga carretera 340 que tots la tindrien acabada amb les corresponents voreres, carrils bici a tort i a dret i fins i tot un tramvia.

Miren com ho veig d’exagerat CARTA A L’OPOSICIÓ DE L’AJUNTAMENT DE BENICARLÓque em fa l’efecte que la nostra alcaldessa deu tindre una oposició més ferotge dins del seu propi partit que amb tots vostés junts. És una intuïció només, però també és cert que no veig l’alegria que veia en altres temps. És molt possible que estiga equivocat, molt, i que tot siguen manies meues i tant de bo estiguera equivocat. Però per exemple que diumenge passat a les primàries provincials ací al poble no arrasara el candidat a qui donava suport Xaro Miralles, mmmm..., no sé, igual vol dir alguna cosa.

És tan difícil tot açò de la política, que no entenc res. De fet, amb això que els he escrit, ha quedat ben demostrat.

Lo dia de sant Antoni
la gent de Benicarló
es pregunte sense ganes
què s’ha fet l’oposició.

Visca sant Antoni!

LA VEU DE BENICARLÓ | NÚM. 1317 | 21 DE GENER DE 2022