Text i fotos Ramon París

El proppassat divendres 24 de novembre, vam tindre el goig d’assistir a l’acte de lliurament dels Premis que atorga la Càtedra Enric Soler i Godes de la Universitat Jaume I a la Innovació Educativa. L’homenatjat va ser Francesc Delcastillo. Un merescut reconeixement a la seua llarga labor d’excel·lència com a professor i educador.

Un autobús ple, de gom a gom, va sortir des de Benicarló fins a Castelló de la Plana, a l’Hotel Intur, per acompanyar Paco Delcastillo en un esdeveniment tan significatiu. És un fet insòlit i força rellevant que una cinquantena de persones acomboien el guardonat. Això ens van dir a la capital de la Plana.
...

En un magnífic discurs, la directora de l’IES Joan Coromines, Begonya Esteller, va desgranar i caracteritzar tots els valors i el tarannà que atresora l’homenatjat. La posterior intervenció de Paco Delcastillo va ser magistral. És un mestre de mestres. Sens dubte, és un dels millors parlaments que he escoltat en la meua provecta vida. Va començar dient que s’havia deixat el paper dels discurs, que havia de fer, en la camisa llampant i virolada que li havia preparat Núria, la seua dona. I que ell s’havia vestit, a última hora, de gris, que és el seu color habitual i que jo atribueixo a la seua discreció. “Ara que m’he deixat els papers, no sé què dir!”, va exclamar Paco, en públic. Un recurs magnífic per generar l’expectació i la inquietud de l’auditori. “Bé, els contaré la meua vida, breument”, va rematar...

+info La veu en paper

LA VEU DE BENICARLÓ | NÚM. 1410 | 1 DE DESEMBRE DE 2023