FÚTBOL 1411 | ESPAÑA SE ROMPE

 

Com no podia ser d’una altra manera, després d’aquella gran veritat que vaig escriure fa un parell de setmanes, els meus amics del patinet elèctric m’han emprés pel carrer. Com fa tants de dies, els recordaré que vaig manifestar la meua preocupació perquè tinc l’absoluta certesa de que aquesta mena de vehicles de transport individual ens portarien a la fi de la nostra civilització. Ara afegeixo que aquestes diabòliques andròmines, sense dubte sorgides de la ment d’algun terraplanista partidari de la teoria de la conspiració còsmica, són l’arma més perillosa que mai ningú ha posat a l’abast del públic en general, sense distinció de cap tipus de persona. Mentre jo els intentava explicar que no podia ser que les seues màquines elèctriques de dues rodes igual anaren per la vorera com pel mig del carrer, pel carril bici o pel carril bustaxi, per zones de vianants o per dins d’aparcaments. Tot això a tota velocitat i sense respectar persones, objectes o animals. A més a més –insistia jo- que no en fan cas de les senyals de trànsit que hi ha pertot arreu. Van per carrers en direcció prohibida, no fan cas de les senyals de parada obligatòria o de cedir el pas, per a alls els semàfors sempre estan en verd i, malgrat que són vehicles unipersonals, moltes vegades els fan servir per a transport de persones addicionals. Arribats a este punt afegiré que això de “persones” no és més que un eufemisme en lloc de descerebrats. ...+info Las veu en paper

LA VEU DE BENICARLÓ | NÚM. 1411 | 15 DE DESEMBRE DE 2023

ESPORTS | RESULTATS DELS PARTITS  DISPUTATS PELS EQUIPS DE L'HANDBOL BENICARLÓ

Text i foto Vicent FerrerEl passat cap de setmana van jugar quatre equips del Club Handbol Benicarló (els dos sèniors, el juvenil femení i el cadet masculí). Aconseguint una victòria, un empat i dues derrotes.

El Cadet Maderas Sorlí Benicarló va guanyar en la pista del Nules, amb un contundent 21 a 32. El treball realitzat durant la pretemporada es va veure en el 40x20 i els joves benicarlandos ja sumen la primera victòria.

El Juvenil Femení Maderas Sorlí Benicarló poc va poder fer front al Club Handbol Torrent que les va guanyar per 23 a 38. Derrota que ha de fer que l'equip continue treballant perquè, a poc a poc, els resultats positius arriben.

El Baix Maestrat Sènior Femení va empatar contra l'Altura a 17 gols, en un partit molt igualat, en el qual les jugadores van lluitar per a aconseguir els primers punts de la temporada, en partit disputat a Alcalà de Xivert.

El Sènior Masculí Maderas Sorlí Benicarló no va poder davant el Bm Burjassot, un dels favorits de la categoria, i va perdre per un contundent 35-20 en el seu debut a casa, en la pista B del Poliesportiu. El plantejament defensiu dels visitants no va poder ser contrarestat per l'atac benicarlando que només van poder tenir igualat el marcador fins el minut 23. A partir d'ací, els de Burjassot van aprofitar el seu poder físic per a dominar la resta del partit. Primera derrota que no farà més que augmentar les ganes de treballar i entrenar perquè el nou projecte aconseguisca resultats positius.

LA VEU DE BENICARLÓ | NÚM. 1404 | 20 D'OCTUBRE DE 2023

ESPORTS 1388 | Obert el termini d'inscripció per a la Travessia Castell de Peníscola

TEXT I FOTO: Club Natacíó BenicarlóEl Club Natació Benicarló ha obert el termini d'inscripció, en hj-crono.es per a la Travessia Peníscola-Gran Hotel, que es disputarà el diumenge 30 de juliol, que és puntuable per a la Copa d'Espanya d'Aigües Obertes, en la seua etapa número 11, de les 17 que es disputaren aquesta temporada. La primera serà el Sailfish de Lanzarote el 13 de maig i l'última a Màlaga el 30 de setembre.

Els participants, tots ells amb llicència federativa nacional en vigor, hauran de nadar 5.400 metres, sent el preu d'inscripció entre els 23 als 37 euros, sent l'últim dia de termini el 24 de juliol a les 23,59 hores. S'han d'efectuar en la web hj-crono.es

L'eixida es donarà des de la Platja Sud de Peníscola, a les 08.15 hores, fins a l'arc instal·lat a la platja Nord, enfront del Gran Hotel Peníscola. L'organització disposarà de caiacs i embarcacions que facilitaran l'orientació dels participants i els oferiran aigua, gels, a qualsevol nadador que ho necessita durant la prova.

El tancament de la prova es realitzarà una hora i mitja després de l'arribada del primer participant.

Els premis en metàl·lic per a la classificació general única, seran de 300 euros per al primer classificat, 200 per al segon i 100 per al tercer.

 

LA VEU DE BENICARLÓ | NÚM. 1388 | 23 DE JUNY DE 2023

 

 

CICLISME 1359 |   A la Copa d'Espanya de ciclocròs Balaguer s'imposa en Alcobendas

Text Benicarló al dia foto CC Deportes Balaguer

En Alcobendas s'ha celebrat la setena prova de la Copa d'Espanya de ciclocròs, en la qual, el benicarlando José Julián Balaguer del Club Ciclista Deportes Balaguer ha aconseguit la seua tercera victòria consecutiva i aferma la seua segona posició en la Copa d'Espanya. Eixida al capdavant de Balaguer per a veure's prompte avançat pel líder, però només passar per meta li va aconseguir avançar i agafar sobre uns 15 segons d'avantatge que va anar mantenint fins al final, aconseguint així una nova victòria. Ara, toca una altra vegada, la Copa Valenciana, que el pròxim cap de setmana es disputarà a Alginet, on ha de defensar el lideratge.

LA VEU DE BENICARLÓ | NÚM. 1359 | 25 DE NOVEMBRE DE 2022

CICLISME 1358 |  Balaguer s'imposa en una prova de la copa d'Espanya celebrada a Tarancón

Text Benicarló al dia foto CC Deportes Balaguer

A Tarancón (Conca) s'ha celebrat la sisena prova puntuable de la Copa d'Espanya de ciclo cros, en un circuit sec malgrat les pluges caigudes aqueixos dies. Un circuit trenca cames amb una primera part plana amb zig-zags per a arribar a unes escales de 150 metres de longitud que deixaven les cames destrossades per a anar a buscar les pujades i sendes de baixada en la pineda, per a acabar abans de la meta amb la zona d'arena. El benicarlando José Julián Balaguer del Club Ciclista Deportes Balaguer, arribava molt motivat per la seua victòria en l'última puntuable al País Basc, realitzant una bona eixida i prenent el cap durant quasi tota la primera volta, però en la part baixa el líder de la Copa l'avançava, aprofitant el tap que feien diversos màster 50, que anaven superant. Però en la zona d'arena va aconseguir superar-lo per a passar per meta al capdavant dels màster 60 i a poc a poc obrir un forat d'entre quinze i vint segons a meitat de prova, que va aconseguir mantenir fins al final per a vèncer amb vint-i-quatre segons sobre el segon classificat. Pròxima prova de la Copa d'Espanya el dia 20 en Alcobendas (Madrid).

 

LA VEU DE BENICARLÓ | NÚM. 1358 | 18 DE NOVEMBRE DE 2022

ESPORTS 1341 |  I Travessia de Natació Castell de Peníscola-Gran Hotel Peníscola. 9A Etapa de la copa D'ESPANYA

Text i foto: Vicent FerrerLa prova forma part de la Copa d'Espanya d'Aigües Obertes i tindrà lloc el dia 24 de juliol. El Club Natació Benicarló organitza aquesta prova esportiva que, aquesta anualitat, discorrerà des de la Platja Sud fins al Gran Hotel Peníscola, amb 5.000 metres de recorregut.La regidoria d'Esports de l'Ajuntament de Peníscola ha presentat, de la mà del Club Natació Benicarló, la Travessia de Natació Castell de Peníscola-Gran Hotel, que es disputarà el diumenge 24 de juliol en aigües peniscolanes. La regidora, Dolo Bayarri, va destacar de la prova el seu atractiu per als participants, a més del seu alt nivell, “perquè forma part de la Copa d'Espanya d'Aigües Obertes, és un recorregut molt atractiu alhora que important”.El club, que reprèn la prova després de dos anys de pandèmia, va confirmar que la participació serà molt elevada, “la previsió és superar els 260 participants, arribant fins i tot a 300”, va indicar el president Xavier Rodríguez. L'organització s'ha mostrat molt satisfeta i il·lusionada amb el traçat, “és la primera vegada que realitzem aquesta prova exclusivament a Peníscola, des de la platja Sud fins al Gran Hotel”.La prova, comptarà amb important participació de molts nadadors de fora de la Comunitat, que suposa una interessant oportunitat de promoció de la destinació per als participants, “calculem que al voltant del 50% arribaran de fora de la Comunitat Valenciana, cosa que genera, a més, pernoctacions que contribueixen a la dinamització del sector turístic, una Copa d'Espanya no és un esdeveniment que es veu tots els dies”, va concloure el president del Club Natació Benicarló.L'alcalde, Andrés Martínez, va agrair l'esforç organitzatiu al Club i la col·laboració de totes les institucions participants, en indicar, “gràcies per haver pensat en Peníscola per a aquesta cita nacional dins del calendari esportiu. És una prova turístic-esportiva perquè ve molta gent de fora que acaba pernoctant i menjant ací”.El primer edil va destacar la bellesa de l'entorn de la prova desitjant-li molts anys de vida, “una competició única per l'entorn idíl·lic en el qual es disputa i l'experiència que suposa recórrer la ciutadella emmurallada, factor que anima als participants a repetir en altres edicions”.Martínez ha va concloure posant en valor l'aposta del municipi pel foment de l'esport i els esdeveniments esportius, una aposta estratègica que fructifica en aquesta mena de cites, “l'esport és salut i vida, però combinat amb turisme és la combinació perfecta”.

LA VEU DE BENICARLÓ | NÚM. 1341 | 15 DE JULIOL DE 2022

Amb el mes de setembre començat, el Club Natació Benicarló inicia una nova temporada tornant als entrenaments. I de nou torna a ser una temporada plena d’incerteses. Per segon any el Club Natació Benicarló es veu agreujat al no disposar d’aigua a Benicarló pel tancament de la piscina municipal, de nou el Club de Natació tenia previst desplaçar-se a Alcanar a entrenar amb totes les dificultats que implica. Si no era suficient amb això, l’episodi de pluges torrencials que ha afectat la població d’Alcanar, ha deixat inoperativa la piscina del CEM la Fanecada, impossibilitant que el Club Natació Benicarló puga iniciar els entrenaments a l’aigua, i com a conseqüència els primers entrenaments seran en sec, amb l’esperança de que els danys no siguen greus i es puga tornar prompte a l’inicialment planificat.La impossibilitat de disposar d’una instal·lació on entrenar a Benicarló ha fet que la situació del Club Natació Benicarló cada vegada siga més complicada tant esportivament com econòmicament. Les baixes produïdes la temporada passada i l’actual, i les despeses de la piscina i desplaçament dels nadadors assumides pel Club Natació Benicarló, tot i les promeses realitzades la temporada passada de que aquestes serien sufragades per l’Ajuntament. Fan que cada mes es tinguen que afrontar pèrdues posant en perill la supervivència del Club en un futur. El Club Natació Benicarló continuarà endavant i lluitant fins on podrà i serà només gràcies a l’esforç de nedadors, entrenadors i socis, esperant que aquesta situació tant injusta i difícil acabe d’una vegada per totes. Peu de foto: El Club Natació Benicarló al 2019. Després del tancament de la piscina municipal per part de l'ajuntament amb prou feines arriba a una tercera part. Tenim responsables?

LA VEU DE BENICARLÓ | NÚM. 1298 | 3 DE SETEMBRE DE 2021