NADAL A BENICARLÓ
La recreació del quadre de Murillo Adoració dels pastors ha servit d'inspiració a l'Associación Belenista Baix Maestrat, en la seua secció de Benicarló per a dissenyar el Betlem Municipal, que s'ha instal·lat en la capella del MUCBE.
....

LA TRADICIÓ DELS PESSEBRES A BENICARLÓ

En el cas del pessebre municipal, el decorat ha sigut completament dissenyat pels pessebristes. Per a la seua realització s'han utilitzat materials com el suro blanc, pigments naturals i molses, que ajuden a recrear l'escena pintada per Murillo en el seu moment i que en l'actualitat es pot gaudir en el Museu del Prado. El gust i l'extremada delicadesa dels betlems benicarlandos, permeten ara gaudir d'una de les escenes més recreades en aquestes dates. Al decorat, se li afegeixen les figures que ajuden a compondre l'escena final.
La tradició pessebrista de Benicarló arranca fa anys i no es recorda quan va començar a organitzar-se des de la Comissió de Festes i dins del programa de Nadal la tradicional Ruta dels Pessebres.
...
BENIEMOCIONA’T

Ja el dilluns 27 de desembre l'annex del pavelló poliesportiu acollirà la inauguració de Benicarlandia, el parc nadalenc que acollirà les activitats per als més xicotets dissenyades per diferents associacions durant tota la setmana. Enguany, el lema és Beniemociona’t i el mateix dia de la inauguració per la vesprada, es lliuraran els premis del concurs de Targes Nadalenques.
...
CAP D’ANY I ARRIBADA DELS REIS D’ORIENT

El divendres 31 de desembre la ciutat acollirà la XLIV edició de la seua popular Sant Silvestre, la més antiga del País Valencià.
...
+info Las veu en paper

 

LA VEU DE BENICARLÓ | NÚM. 1314 | 24 DE DESEMBRE DE 2021