L'ajuntament de Benicarló, amb els vots a favor de l'equip de govern del Partit Popular, es gastarà 130.000 euros en la construcció d'un far. L'edifici s'erigirà en el mateix lloc on fins al 9 de maig de 1.997 s'alçava l'antic. En aqueixa data i sense previ avís, el llavors organisme gestor dels ports va decidir enderrocar-lo.

Alguns pedrals escampats per la parcel•la recorden els fets. Però és l'única cosa que es conserva. Ara l'ajuntament de Benicarló ha decidit seguir endavant amb el pensament que va tenir algú en la casa gran i després de molts tràmits, ha decidit perpetrar el fals històric més greu que ha tingut lloc a la ciutat.

...

BENICARLÓ HA DE PAGAR

El projecte, que comptava amb un pressupost inicial de 390.000 euros, estava en principi subvencionat al cent per cent per la Diputació de Castelló. Així ho va anunciar l’alcalde Marcelino Domingo. Però no. Una vegada més els seus li donen l’esquena. Ara resulta que el consistori s’ha de fer càrrec d’una part del cost de les obres, xifrades en 130.000 euros. Ahir deia blanc i avui diu negre.

...

EL FALS FAR

Els treballs, diuen, consistiran en la reproducció exacta, amb la tècnica de pedra en sec, del far primitiu i l'adaptació de l'entorn com espai verd. En total, s'actuarà sobre una superfície de 1.160 metres quadrats. Una vegada reconstruït, l'edifici es destinarà Museu de la Mar.

...

+ info La Veu en paper