La Llum dels Imatges va tancar diumenge passat  les seues portes a Vinaròs, Benicarló, Culla i Catí. Mes de 100.000 persones han passat per aquestes exposicions durant quasi un any. Aquesta cita ha suposat l'esdeveniment cultural més important celebrat en els quatre municipis en els últims anys. Les esglésies de les poblacions que han estat seu de la mostra tornaran a obrir-se al culte amb normalitat el pròxim gener.

El portaveu de Compromís, Enric Nomdedéu, ha sol•licitat a la Diputació de Castelló que perllongue i prorroguen les exposicions de la «Llum de les Imatges» de Culla, Catí, Vinaròs i Benicarló «donat els bons resultats econòmics generats a establiments de la zona i la generació d'activitat econòmica generada en l'interior per aquesta proposta cultura».

...

PORTES TANCADES TAMBÉ PER A LA FUNDACIÓ

I amb el tancament de portes de Pulchra Magistri, tanca també la fundació que la va fer possible. Era la crònica d'una mort anunciada. Després del tancament de RTVV, la Fundació de la Llum de les Imatges també anirà de dol. Serà al llarg d'enguany, i en funció d’allò disposat en la llei d'Acompanyament dels Pressupostos, publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, a finals de 2013. El document no deixa lloc a dubtes: «La Fundació de la Comunitat Valenciana La Llum de les Imatges conclourà en l'exercici 2014 la seua activitat ja programada, sense que per part de la Generalitat i el seu sector públic es financen noves línies d'activitat de la fundació, es va acordar la seua extinció de conformitat amb la normativa vigent en matèria de fundacions».

...

PATROCINI PRIVAT

A finals del passat any, el patronat de la fundació feia pública la seua intenció d'emprendre la recerca de patrocinadors privats per a poder mantenir la seua activitat, que es reconvertiria per a dedicar-se a projectes de restauració i conservació patrimonial específics. Aquest anunci es feia després que la Generalitat Valenciana comunicara que no podia mantenir l'aportació que venia atorgant a l'organisme cultural. Ara la llei, ho posa per escrit i sentencia de mort la fundació.

...

+info La veu en paper