Benicarló va canviar la seua característica olor a mar pel de les carxofes durant el passat cap de setmana. La carxofa de Benicarló va demostrar el seu gran poder d'atracció durant els actes centrals de la festa que s'organitza en el seu honor. Mes de cinc mil quilos de carxofa amb la denominació d’origen Benicarló s'han servit durant els actes centrals de la XXII Festa de la carxofa que s'ha celebrat aquest cap de setmana.

A aquesta descomunal xifra cal sumar-li els dos mil quilos que es van vendre en els establiments de la ciutat. Jorge Llorach, president del consell regulador de la DO va assegurar estar més que satisfet amb el resultat d'aquesta edició. Així, el dissabte es van repartir mil cinc-cents quilos durant la torrà popular, mentre que el diumenge els restauradores van utilitzar altre tant en la multitudinària demostració gastronòmica que va omplir els carrers del centre de la ciutat. “Malgrat les inclemències del temps, pel fort vent que va bufar tot el cap de setmana, el resultat no pot ser més satisfactori”

...

SOPAR DE GALA

Manuel Rico, copropietari i xef del Restaurant El Cortijo, va rebre el divendres la Carxofa d'Or en reconeixement al seu esforç i dedicació en favor de la Festa durant els seus 22 anys d'història. Rico va agrair el guardó envoltat dels seus germans, que al llarg d'aquests anys han treballat al seu costat per a aconseguir situar la festa en el lloc que està en aquests moments. A més, el va dedicar a sons pares, veritables iniciadors d’esta saga de restauradors. La declaració de Festa d'Interès Turístic Autonòmic, obtinguda el passat mes d'agost, ha estat l'últim pas de la celebració.

...

LA DEMOSTRACIÓ GASTRONÒMICA

Les 18.000 racions de carxofa que es van servir diumenge, en la Demostració Gastronòmica, han demostrat un any més l'èxit d'aquesta celebració, una de les més espectaculars que s'organitzen en tot el país. L'assistència de públic va superar les expectatives i els 23 restaurants que hi van participar van esgotar totes les existències.

...

+ info La Veu en paper