La Guàrdia Civil i els Mossos’d Esquadra detenen als 15 integrants d'una xarxa dedicada al robatori en domicilis en tot el territori estatal. Efectius del cos especial de la Guàrdia Civil van detenir dilluns a onze persones a Benicarló en una batuda desenvolupada de forma conjunta amb els Mossos’d Esquadra, en el marc de l'operació MADRID-LLEVANT. En total, hi ha  detinguts els 15 integrants d'una xarxa, tots ells de nacionalitat espanyola, per 27 robatoris comesos. Se'ls imputa els delictes de robatori amb força, atemptat contra agent de l'autoritat, falsificació documental, usurpació d'estat civil, contra la salut pública i pertinença a grup criminal. Un dels detinguts es trobava en crida i cerca. A més, existeixen indicis que podien estar implicats en altres 37 fets delictius més.

L'actuació policial va començar, segons testimonis presencials, al voltant de les set del matí, quan diversos efectius van entrar en un edifici situat en el Passeig Ferreres Bretó, 16, just al costat de l'ajuntament de la ciutat. En un dels habitatges vivien dos dels detinguts, un home i una dona de mitjana edat.

...

L’INICI DE LES INVESTIGACIONS

A mitjans juliol, els Mossos van detectar un augment de robatoris en la província de Lleida que seguien un mateix patró: eren robatoris en cases aïllades o unifamiliars situades a les afores de pobles menuts com Tornabous, Bellcaire d'Urgell, Vallfogona de Balaguer o Arbeca. Els lladres actuaven de dia i buscaven joies i diners. Posteriorment, portaven els objectes robats a establiments de compra venda. Les investigacions van conduir a la policia fins a una família establida, principalment, a Peníscola i Benicarló.

...

+ info La Veu en paper