Ja fa un temps que els principals partits polítics han donat a conèixer als seus candidats a l'ajuntament de Benicarló. Ara, a menys de 100 dies de les eleccions municipals, comencen a conèixer-se altres detalls de les llistes electorals. Qui seguirà en política, qui es retira…o a qui retiren. I els pactes preelectorals! Sorprenent a nivell de país el que han signat Compromís i Esquerra Republicana. Només en Gandía, de moment, es repetirà el mateix patró. A Benicarló anem, d’un pacte amb el Partit Popular, ara fa uns anys per una moció de censura, als camins de la independència.

L’esquerra independentista?

Compromís dóna un gir cap a l'esquerra independentista al concórrer al costat de Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV), la filial de la formació que presideix Oriol Junqueras. Aquest és el titular de la notícia que es coneixia aquesta setmana i que més s'ha divulgat per periòdics locals, autonòmics i nacionals.

...

Embolic electoral als partits d’esquerra

I és que els votants de molts municipis valencians hauran d'examinar molt bé les paperetes, abans de dipositar-les a l’urna, davant l’amanida de sigles, coalicions i noves formacions que es preparen.

...

Pel que fa a la política autonòmica, Jaime Mundo es jubila com a diputat i Marcelino Domingo prepara el seu salt al valencià Palau de Benicarló com a número vuit de la llista a les Corts Valencianes. Cacao maravillao.

+ info La Veu en paper