Doblet per a la Falla Els Cremats de Benicarló, en les Falles del 2015. L'artista faller benicarlando Fernando Foix va fer arribar al més alt als fallers d’aquesta falla amb els dos monuments que ha plantat enguany.

El monument gran, duia per lema “Benicarló 2.0. Una història de contrastos”, inspirada en l'any electoral que viu el municipi. El monument infantil guanyador era el de “Música, Maestro”, i proposava un divertit recorregut per la Història de la música.

El divendres de matí el jurat qualificador desplaçat des de València va recórrer totes les demarcacions falleres abans d'emetre el seu veredicte. Ho feien també la resta de jurats encarregats d'emetre algun veredicte. Ja a la nit, la gran família fallera es reunia en el Pavelló Poliesportiu Municipal per a conèixer el veredicte. Els Cremats també obtenia el banderí a la Millor Crítica Local i la Millor escena benicarlanda, que duu per títol El Semolero, a més del Premi al millor Llibret de Falla. Enguany i per primera vegada es lliuraven sis premis per categoria en comptes dels cinc habituals. L'acte també servia per a desvetllar els cinc premis restants per categoria i el premi de la Cavalcada del Ninot, que va merèixer la Falla Benicarló. La comissió del Grill arreplegava el premi al Millor Entorn i Casal.

Per la seua banda la comissió de la Falla Mercat Vell va voler matisar que el ninot que es va indultar la passada setmana forma part “d'una maqueta que Lafarga va cedir al nostre artista faller”. Es desmarquen així d'un possible cas de plagi faller donada la coincidència del disseny amb el qual Carlos Corredissa va idear per a Lafarga en el 2013 i que es va materialitzar en la falla plantada en la demarcació de Sueca-Literat Azorín.

...

+ info La veu en paper