“El teu pare està desaparegut. No sabem res d'ell”. Així va rebre Gyan Shakya a Benicarló les primeres notícies sobre Mukti Shakya després del primer gran terratrèmol que va assolar el Nepal el passat 25 d'abril. El músic nepalès es trobava en el seu país d'origen realitzant una gira amb el seu últim treball.

Per sort, l'angoixa durava només tres hores ja que Mukti aconseguia posar-se en contacte amb ells poc temps després. “El terratrèmol el va enxampar a la carretera, quan anava a realitzar un concert. Van parar quan van notar el tremolor i es van donar la volta”, explica el seu fill. Només arribar a casa i gràcies al generador de llum del que disposen “es va poder posar en contacte amb nosaltres via internet per a explicar-nos la situació”. La família va passar uns dies dormint al carrer perquè les rèpliques continuaven.

Ràpidament, Gyan es va posar mans a l’obra. La dramàtica situació en la qual va quedar Nepal va fer que l'ajuda humanitària es mobilitzara de forma immediata. Però, com denuncia el fill del músic nepalès “no està arribant. Allí el més bàsic ara és comprar medicaments i pastilles potabilitzadores d'aigua, atés que totes les canonades estan trencades”. Amb un euro, sosté, es pot comprar una pastilla potabilitzadora perquè una família puga beure aigua sense contaminar-se.

...

UNA FESTA PER RECAPTAR FONS

Així, la ciutat va celebrar dissabte una festa solidària amb la intenció de recaptar fons per a ajudar a les famílies del Nepal afectades pels terratrèmols de la passada setmana. Ni una sola foto d’edificis derruïts, ni de xiquets morts, perquè així ho va voler Gyan. Una festa amb música en directe, amb els millors músics de Benicarló i paradetes per recaptar fons. La iniciativa, que comptava amb el suport de l'ajuntament de Benicarló, reunia a un nombrós públic desitjós de col•laborar amb el Nepal.

...

+ info La Veu en paper