Els alumnes del CP Francesc Català de Benicarló s’han  convertit al llarg d'aquesta setmana en protagonistes d'un programa pilot impulsat per la Policia Local. L'objectiu és crear itineraris segurs amb bicicleta com s'ha dissenyat al programa “I Setmana Sobre Rodes, vine a l'escola rodant”. Els alumnes tenen com ‘deures’ anar aquesta setmana amb bicicleta o patins.

AL COLE EN BICI

Dilluns va ser el torn de la Policia Local. Javier Sospedra, portaveu i agent policial, va indicar que “el pla pilot 'Camí escolar segur, de casa al col•legi', busca que els pares vagen, poc a poc, deixant anar als xiquets al col•legi amb bicicleta de manera que l'administració es compromet a formar a aquests xiquets i modificar i senyalitzar millor el camí des de casa fins al col•legi”. Per als agents, el treball serà realitzar el recorregut que fan els alumnes, estudiar quines senyalitzacions són necessàries per a millorar la mobilitat i fer-la més segura pensant en els xiquets i adaptar la població per a prioritzar la mobilitat amb bicicleta.

...

SAVE KIDS LIVES

D'altra banda, també es va presentar la campanya 'Save kids lives', que a Espanya promou la Direcció general de Trànsit i que busca aconseguir 100.000 signatures perquè els governants de tots els països del món es comprometien a millorar la seguretat vial infantil. Maite Pérez González, Coordinadora d'Educació Vial de la Prefectura de la DGT de Castelló va explicar que “presentem la campanya i el manifest als xiquets, vam obrir un debat i després els demanem opinió i les seues pròpies peticions, que plasmen en un cartell i després signen la petició”.

...

SETMANA DE LA CIÈNCIA

La tercera edició de la Setmana de la Ciència ha començat també dilluns amb la primera exposició d'experiments realitzats per les escoles de Benicarló. Els alumnes del CEIP Ángel Esteban foren  els encarregats d'explicar els desastres naturals i mostrar com funciona el cicle de l'aigua, com s'originen els tsunamis, com entra en erupció un volcà o que s'ha de fer en cas de terratrèmol. Les demostracions les van fer amb maquetes elaborades per ells mateixos amb cartó, fusta i altres elements senzills a l'abast de tot el món. Dimarts, era el torn dels alumnes de 6é de Primària del CEIP Marquès de Benicarló, que s'encarregaren de mostrar els experiments i circuits elèctrics que han elaborat amb la llum i el magnetisme.

...

+ info La Veu en paper