Poc va tardar l'escrutini a desvetllar la tendència general dels votants benicarlandos. En pocs minuts ja es va saber quina era la força més votada en el municipi. Els socialistes, per primera vegada en molts anys, superaven el Partit Popular. Només per uns minuts els populars li van robar un regidor al Partit Popular, motiu que no va ser suficient per a donar un alleugeriment als des de fa 24 anys governants de Benicarló. Al tancament de l'escrutini, es confirmava la notícia que havia mantingut en suspens la ciutat sencera durant poc menys de dues hores. La notícia confirmava que els socialistes, amb Xaro Miralles al capdavant, s'alçaven amb el títol de força més votada al municipi. Empatats amb els populars en nombre de regidors, els quatre que s’emportava Compromís-ERPV per davant dels tres de Ciutadans, no deixava lloc a dubtes. El gir a l'esquerra en la vara de comandament estava quasi clar.

Xaro Miralles va assegurar que “hem treballat moltíssim per a tenir un govern com el qual tindrem, hem guanyat les eleccions. Benicarló per fi tindrà un govern d'esquerres després de sis legislatures seguides guanyant el PP”. De fet, cal remuntar-se a 1997, quan el socialista Juan Antonio Rambla es va fer amb l'ajuntament per a trobar uns resultats similars dels socialistes.

...

QUATRE REGIDORS PER A COMPROMÍS-ERPV

Els altres grans triomfadors de la nit van ser la coalició Compromís-Esquerra Republicana del País Valencià, que van aconseguir duplicar els regidors que havia obtingut el Bloc en les anteriors municipals. Els nacionalistes asseuran a quatre regidors en el Saló de Plens i la seua candidata a l'ajuntament, Marta Escudero, va sostenir que “actuarem amb responsabilitat i coherència per a garantir l'existència i l'estabilitat d'un govern de canvi a Benicarló”. De fet, va recordar que “tindrem la clau per a aconseguir un govern de progrés, valencianista i d'esquerres”. Per la seua banda, els populars perdien en les urnes 2620 vots, quasi la meitat dels que va obtenir Marcelino Domingo en els anteriors comicis municipals. Juan Antonio Mañá, candidat a l'ajuntament va dir que “el missatge s'ha rebut alt i clar. Els ciutadans han dit que hi ha altra forma diferent d'entendre i fer la política.

...

+ info La veu en paper

CLIQUEU DAMUNT LA IMATGE PER AMPLIAR-LA.