El Ministeri de Foment no ha donat data per a la cessió als ajuntaments de l'antiga N340 al seu pas per Benicarló i Vinaròs. És la conclusió de la reunió que el dimarts van mantenir els alcaldes Xaro Miralles (Benicarló) i Enric Pla (Vinaròs) amb Ismael Ferrer, cap de la Demarcació de Carreteres a la Comunitat Valenciana. Pla va assenyalar que la reunió “va ser cordial però decebedora”. En contra de les seues previsions basades en una ordre ministerial que dotava amb una consignació pressupostària per a convertir l'antiga carretera en bulevard urbà, “ens van dir que ja no existia, que va ser derogada. Ara està la possibilitat de signar un conveni en el qual es materialitzen els compromisos”, va detallar Miralles. En el cas de l'ajuntament de Benicarló, es disposa d'un projecte per a reconvertir els 6,8 quilòmetres afectats en bulevard per un import de vuit milions d'euros. Per part de Vinaròs, el projecte ascendeix a vint milions d'euros “perquè inclou també les canalitzacions”. “La cessió serà gratuïta per a l'Estat, però nosaltres heretarem càrregues importants”, va assenyalar Pla.

ACORDS MÍNIMS

Entre els acords mínims que es van pactar en la teunió es troba que “el ministeri realitzarà un estudi per a determinar l'estat de ferm, que serà repavimentat abans de la cessió”. L'alcaldessa de Benicarló va explicar també que “es repassaran els senyals que estiguen en mal estat i les cunetes”. Els alcaldes esperen que quan arribe el document de cessió a les seues taules “vinga acompanyat d'aquest conveni de mínims”. En cas contrari, s'han mostrat disposats a renunciar a la cessió de la carretera.

...

SENYALITZACIÓ DE BROMA

Durant la trobada també es va parlar de la senyalització errònia de la N340, que ha provocat una reclamació oficial per part d'ambdós consistoris. “Ells no reconeixen l'error. Al contrari. Diuen que el projecte va estar exposat al públic i ningú ha reclamat res”, va explicar Miralles.

...

+ info La Veu en paper