Vint anys plasmats en un llibre de còmics, que recull la Història viva de Benicarló a través de La Veu de Benicarló. Divendres passat es presentava en societat  "La Veu de Benicarló, 20 anys, 100 còmics", de Xavier Burriel.

El dibuixant de capçalera de la revista mes veterana de la ciutat, era presentat per Josep Manel San Abdón, col•laborador i fundador de la publicació. Ell va ser l’encarregat de traçar l’esbós d’aquelles primeres revistes, nascudes de l’empenta i les ganes de fer una publicació integrament en valencià a la ciutat. Vint anys després, la revista continua tan viva com el primer dia i per això, l’equip de redacció va decidir que la millor forma de celebrar l’aniversari era editar un llibre recopilatori dels millors còmics de La Veu.

EL VERKAMI

El treball no va ser fàcil. Calia triar entre els més de 600 còmics que en estos 20 anys havia dibuixat Xavi. Perquè la idea era acompanyar el còmic amb la seua portada i una xicoteta explicació que ajudaria a entendre’l en el seu context. Mans a l’obra. L’equip de redacció ho va tindre cru. Era difícil. Però finalment es va aconseguir fer una selecció. I ara, com paguem el llibre? Com be va explicar Burriel durant la presentació, “als més alternatius se’ns va ocórrer la idea de fer-ho mitjançant la plataforma VERKAMI”.

...

LA PORTADA DEL LLIBRE

No va ser fàcil tampoc buscar-li una portada al llibre. Xavi diu que “el que he intentat fer és un homenatge als alcaldes de la nostra ciutat, dels darrers 20 anys, ja que ells han estat la representació dels benicarlandos. Com no podia ser d'una altra manera, doncs, els he dibuixat amb l'aspecte d'uns famosos herois de còmic: "Els 4 fantàstics:  Enric Escuder, Marcelino Domingo, Jaime Mundo,i  Xaro Miralles". Era un grup ideal, ja que també son 3 homes i una dona, així que hem quadrava la brometa perfectament.

...

+ info La Veu en paper

< TORNA A LA PORTADA DEL NÚMERO 1014