Benicarló va aprovar dilluns passat el seu pressupost municipal per al 2016, que ascendeix a més de 21 milions d'euros. A ells cal sumar els més de tres milions d'euros que s'invertiran en l'Organisme Autònom de Centres Socials especialitzats. L'edil d'Hisenda, Carlos Flos, va assenyalar que els comptes han suposat un augment de la xifra total en un 8% respecte a la de l'any passat. Flos va reconèixer la tardança a aprovar els comptes, que va justificar al•legant que “són els primers que fem aquest equip de govern i els primers de l'interventor municipal”, el que ha obligat a rectificar-los en més d'una ocasió. Entre altres novetats, s'han realitzat “canvis en l'estructura i el repartiment de partides”. Així, apareix una partida nova en el pressupost de despeses, que s'ha denominat “fons de contingència i altres imprevistos. Bàsicament va destinat a cobrir despeses que s'han quedat pendents del pressupost anterior”. Entre uns altres, els més de dos-cents mil euros que no tenien consignació pressupostària, o els 368.000 euros reclamats per l'empresa encarregada de la recollida d'escombraries i neteja en el municipi. El consistori va rebre el requeriment de l'empresa, que va al•legar que la revisió de preus a la qual estàvem obligats no s'havia realitzat. “Hem demanat tres informes: dos interns dels nostres tècnics que asseguren que l'empresa té raó en la seua reclamació. I altre de l'equip d'advocats que tenim contractat, que també dóna la raó a l'empresa”, va explicar l'edil. En aquesta partida també apareixen els 96.000 euros que el consistori ha de pagar a Pavasal pels interessos en el retard del pagament dels treballs d'urbanització del sector 7.

XICOTETES INVERSIONS

En el capítol de les inversions, el consistori ha apostat per diverses “inversions menudes en molts llocs”, arribant, en millores, a les 53 inversions.

...

INVERSIONS CULTURALS

Els comptes municipals també es fixen en la renovació d'instruments musicals o la millora de l'edifici de la banda de música. A més, s'ha previst la compra de material bibliogràfic, prestatgeries o la millora de les instal•lacions de l'Arxiu Municipal.

...

AUGMENTEN ELS INGRESSOS

D'altra banda, Flos va avançar que en l'apartat d'ingressos, “hi haurà un increment per la revisió del cadastre. Benicarló està molt per sota dels índexs marcats per la llei, pel que, poc a poc, es procedirà a l'augment progressiu d'aquest impost”.

VOT EN CONTRA DE L’OPOSICIÓ

Els pressupostos van ser aprovats amb els vots en contra del PP i Ciudadanos.

...

+info La veu en paper