El divendres, la Carxofa de Benicarló es vas vestir de gala per assistir al sopar oficial. El dissabte, l'olor del fruit a la brasa inunda la ciutat. I el diumenge, els infinits sabors de la carxofa omplen els estands dels restauradores de Benicarló en la demostració gastronòmica. No hi ha treva. Benicarló va celebrar el cap de setmana passat els actes grans de la XXIV Festa de la Carxofa, un esdeveniment que s'ha consolidat i ha aconseguit el reconeixement de Festa d'Interès Turístic Autonòmic. Places hoteleres del municipi plenes durant tot el cap de setmana i carrers a vessar per rendir tribut a la reina del camp benicarlando, que va demostrar un any més que és capaç d'anar més enllà del bullit o la brasa.

LA CARXOFA DE GALA

Benicarló va viure divendres, la nit més emotiva de la Festa de la Carxofa. El Sopar de Gala es convertia en punt de reunió dels principals agents implicats en el cultiu i comercialització de la preuada hortalissa. L'acte, al que assistia una delegació de la ciutat agermanada de Saint Pol de Léon, a la Bretanya francesa, era també la reafirmació del potencial que té la festa, que aquest any compleix 24 anys creixent sense parar.

...

DISSABTE DE TORRÀ

L'animada nit era el preludi dels nombrosos actes que el dissabte van tenir lloc a la ciutat i que van servir per glossar el sabor més humil de la carxofa. Els actes van començar al matí amb la celebració d'un taller de balls populars, que va tenir la seua aplicació pràctica a la tarda, amb el bureo que el grup Fartabelitres faria a la plaça de la Constitució. En el mateix lloc es duia a terme una nova edició de la fira de productes de proximitat, amb xerrades i tallers per a tots els públics.

...

DIUMENGE DE DEMOSTRACIÓ

El diumenge, al voltant de 20.000 persones van gaudir de la versatilitat de la Carxofa de Benicarló. La demostració gastronòmica va treure al carrer als restauradores locals, que van exposar en els seus estands nombrosos plats on l’ingredient principal era la reina del camp benicarlando. Des de creacions clàssiques, com a arrossos maridats amb fruits de la mar, a receptes més atrevides que converteixen la carxofa en unes postres. Els restauradores van preparar divuit mil racions, que van volar en temps record.

...

+info La Veu amb paper