Els pressupostos participatius de Benicarló, entren en la fase de votacions. Després d'una selecció prèvia de les propostes presentades per diferents col•lectius locals i ciutadans particulars, dilluns  s'obria el termini de votacions que determinarà quines d'estes propostes seran incorporades als pressupostos municipals. L'ajuntament destinarà 60.000 Euros a concretar-les al llarg del present exercici pressupostari. La regidora de participació ciutadana, Susana Pérez, va explicar que en estes votacions «els benicarlandos podran prioritzar unes propostes sobre altres, ordenant-les de més a menys important d'acord al seu criteri. No es tracta d'eliminar cap alternativa de les que s'han presentat, sinó d'ordenar-les d'acord a les preferències del votant». Pérez va garantir la neteja del procés de votacions i ha assegurat «que s'han habilitat sistemes per a evitar agents negatius que puguen interferir en el correcte funcionament de les ferramentes de votació o falsejar el resultat final». Posteriorment, els resultats de l'escrutini es derivaran a la Comissió de Seguiment, on els seus membres portaran a terme una nova votació de priorització que tindrà en compte el veredicte ciutadà.

CAPITOL 1: VOTACIONS

Les votacions serviran per a captar quins són els interessos dels benicarlandos, i incorporar-los a la gestió municipal. En este context de situació, el Regidor d'Hisenda, Carlos Flos, va dir que «la participació és un procés de vinculació a les tasques de gestió pública, però també un mecanisme d'informació vital per a captar que és allò que demanden els ciutadans i quines són les seues expectatives».

...

CAPITOL 2: LA REALITAT PARTICIPATIVA

Fins a l’últim punt, la nota de premsa oficial que emetia l’ajuntament de Benicarló el mateix dilluns. Però la realitat era un altra. En principi, el procés de votacions telemàtiques devia arrencar dilluns, però com reconeixia la regidora “ens ha donat molts de problemes el web i també, atés que el cap de setmana va haver-hi una caiguda del servidor, s’ha retardat molt.

...

CAPITOL 3: LA VERSIÓ DE LA REGIDORA

Pérez va sostindre que “pel que fa al sistema de votacions, hem volgut provar enguany aquesta formula. Que vist que no és funcional la canviarem per al pròxim procés”. A més, va assegurar, “s'han fet les proves necessàries. I molts de mesos de reunions per poder enllestir aquesta web i el procés que serà la base per continuar fent créixer el procés participatiu i els pressupostos a Benicarló

...

CAPITOL 4: ELS PRESSUPOSTOS REALS

Així estan les coses. A meitat del mes de febrer i els contes sense aprovar.

...

+ info La Veu en paper