Estem arribant al final de la crisi.. o és el començament d'una altra de diferent?

Dona, de menys de 25 anys, i del sector serveis. És qui pitjor ho té per a trobar treball a Benicarló on a data d'abril hi havia 1858 persones aturades. Són quasi mil persones menys que en 2013, quan la crisi econòmica es va encebar en el municipi. El 7,37% dels aturats són joves menors de 25 anys i el 56,03%, dones. Són dades que situen la taxa de desocupació en la nostra població en un 10,69%, dos punts per sota del registrat en el tot el País Valencià. De l'anàlisi per sectors, cal destacar la tendència a la pujada de la taxa en Agricultura, que registra un 9,96% d'aturats en l'actualitat. La indústria, no obstant açò, ha aconseguit canviar la balança i és un sector a l'alça de contractes, cosa que succeeix també amb la construcció després d'uns anys de caiguda lliure. El sector serveis, malgrat ser dels més estables, també té un repunt a l'alça.

...

DADES SIMILARS A LA PROVÍNCIA

En el total de la província de Castelló, són més de 51.000 persones les que volen treballar i encara no poden. Per a tots ells, el problema és molt greu i, encara que la recuperació del mercat laboral és una evidència, la millorança s'ha oblidat dels qui tenen més edat i porten més temps sense treball. Per als que van nàixer en la dècada dels seixanta o a principis del setanta, la desocupació segueix sent un drama. La seua contractació no és fàcil i, encara que atresoren una gran saviesa, els empresaris temen la seua edat. Són els grans oblidats de la recuperació. I és que quasi la meitat d'aturats de Castelló tenen més de 45 anys. Una dada per a entendre-ho: dels 45.719 demandants d'ocupació a la província, 22.218 té més de 45 anys o, la que és el mateix, el 48,5%, segons dades del Ministeri d'Ocupació al tancament del primer trimestre de l'any.

...

TREBALL PER SECTORS

Segons l'estudi El mercat de treball en el primer trimestre del 2017, publicat pel Ministeri d'Ocupació, dels 11.922 contractes que els majors de 45 van signar en la província de gener a març, 2.772 van ser de peons agrícoles i personal de neteja d'oficines o hotels. D'entre les dues ocupacions, la de peó agrícola és la majoritària en la província. Menys que en el primer trimestre, una mica més de 2.000 aturats que superaven els 45 anys van subscriure un contracte per a treballar en l'agricultura. Altres 760, en la seua majoria dones, van trobar una ocupació com a netejadores.

...

 

+info La veu en paper