La setmana passada, la nostra secció “L'Univers Faller” ja avançava un tema que s'ha convertit en un dels més controvertits de la setmana. La qüestió és que alguns fallers de la ciutat demanden que un dels dies de festa escolar, de les vacances de Pasqua, es destine a allargar les festes escolars en falles. És a dir, enguany, els fallers desitjarien que el dia 16 de març fóra festa escolar, de manera que hi hauria quatre dies seguits sense anar a classe. El Consell Escolar, després de ser votat, ho va desestimar. La situació, a les xarxes, ha provocat un enfrontaments gairebé surrealista.

Després de consultar a diverses fonts que han sigut testimonis directes del succeït, no hem aconseguit esbrinar si aquesta petició es va presentar de manera formal en algun moment. En canvi, la reivindicació del món faller queda exposada en un missatge de whatsapp:

“Buenas noches. Como todos sabéis, se solicitó poder tener fiesta escolar el 16 de marzo. Esta petición ha sido rechazada por el Consejo Escolar. Los presidentes de las fallas quieren recordar que llevan desde el pasado 12 de julio de 2017 intentándolo y no como muchos piensan, a última hora. Nunca se nos escuchó debidamente. Por todo ello y en modo de protesta, a partir de ahora, todo aquel que quiera apoyar que las fallas se tengan en consideración para siempre como fiesta escolar, llevaremos un lazo verde en la solapa en modo de reivindicación por la petición anteriormente citada y que en estos momentos no se nos ha concedido. ..."

...

La reconstrucció dels fets ens porta a pensar que en el Consell celebrat a l'estiu, i segons ha de figurar en acta, es van estimar diverses dates entre les quals triar els dies festius escolars, no tenint cap rellevància especial la del 16 de març, que ara es demana. ...

Aquest nou consell escolar es va convocar amb una urgència bastant inusual, per a afrontar aquest tema, i la votació, democràticament establerta, va tornar a denegar la petició dels fallers.

...

+info La veu en paper

TORNA A LA PORTADA DEL NÚMERO 1120