Benicarló va vibrar divendres amb la mascletà manual organitzada per la Falla El Campanar. Prop de cinquanta parelles de tiradors es van donar cita en la plaça de la Constitució per a participar en l'esdeveniment, un clàssic en el programa d'actes de les falles caduferes. La comissió els citava fa uns dies per a explicar-los els detalls del tret, que es fa seguint la tradició. I és que en el recinte barrat del centre de la plaça, s'instal·len uns llocs de llançament dotats d'una metxa. Alternant-se, els tiradors van llançant els masclets de forma manual, com es feia antany. La mascletà es va allargar per espai d'una mitja hora, fins que el terratrèmol muntat per Pirotècnia Tomás posava punt i final a l'acte.

...

DISSABTE DE PÓLVORA FALLERA

Benicarló va clarejar dissabte a ritme de pólvora gràcies a les despertades que van organitzar algunes comissions falleres. Va ser l'avantsala d'una llarga jornada en la qual la ciutat es va veure inundada per milers de visitants, que van recórrer els seus carrers gaudint de les festes falleres i de les nombroses activitats que van organitzar les comissions del municipi.

...

L'IMPACTE ECONÒMIC

Amb uns índexs d'ocupació al voltant del 80%, la província de Castelló iniciava un pont festiu que tenia en les Falles un dels seus principals atractius per als visitants. Així, al llarg d'estos dies, els municipis de Borriana, Benicarló i la Vall d'Uixó, principalment, acaparen l'atenció d'un turisme que és, fonamentalment, de proximitat, però amb gran incidència pel que fa al transport de proximitat, l'hostaleria, l'ocupació temporal i, en molta menor mesura, pel que fa als allotjaments, en tractar-se d'una festa de caràcter local però amb un fort impacte en l'economia d'aquestes tres poblacions, amb una despesa total estimada de més de 6 milions d'euros.

 

LES INCIDÈNCIES I L'ASSIGNATURA PENDENT

Contrasta la posició oficial amb el fet que molta gent continua mostrant el seu malestar i enuig, pel nul control que es fa per part de la policia del llançament de petards fora dels horaris establerts.

...

+info La Veu en paper

 

TORNA A LA PORTADA DEL NÚMERO 1126