EL TEMA DE LA SETMANA 909 | Augmenta el preu del matrimoni civil a Benicarló.
I MOLTS MÉS CONTINGUTS AL TEU QUIOSC...

 

 

AUGMENTA EL PREU DEL MATRIMONI CIVIL A BENICARLÓ

Una coneguda firma comercial de vestits de núvia ha triat el nom de Benicarló per a batejar un model de la seua col•lecció. Tot i la publicitat, a bon segur que pocs seran els qui trien la nostra ciutat per casar-se pel civil. I és que l’augment de la taxa que el consistori farà abonar per aquest concepte, segur farà repensar-ho. Més del doble del que es pagava fins ara. L’espectacular pujada està argumentada per l’amortització de l’immoble i les despeses de personal derivats de l’esdeveniment. Curiosament, al poble del costat cobren la meitat per casar-se que ací. I a Peníscola, es pot un casar al mateix saló on el Papa Luna rebia ambaixades internacionals per dos euros i mig. Algú en vol més!

DOS-CENTS EUROS PER BODA...

Prop de dos-cents euros pagaran els nuvis que vulguen casar-se pel civil en l'emblemàtic edifici del Magatzem de la Mar de Benicarló. La taxa, ascendeix quasi fins el doble del que havia estat vigent durant els últims anys. L'últim ple municipal va aprovar la modificació de l'Ordenança T-17, que regula la Taxa per prestació del servei de matrimoni civil, tant en aquest edifici com en el Saló de Plens. Quan entre en vigor la nova taxa, casar-se en el saló de plens costarà 148 euros mentre que fer-lo en el Magatzem de la Mar suposarà el desembors de 192’50 euros. La taxa vigent va ser fixada en el 2004 i estava fixada 66,28 euros en els dos edificis.

L'edil d'Hisenda, José María Serrano va explicar que l'augment es deu a l'increment de la partida d'amortització de l'edifici i a les despeses de personal que suposa la prestació del servei, que també han augmentat respecte als últims anys. Serrano va detallar que “els costos de personal han passat ara de 20,50 a 92,11 euros”, mentre que l'amortització d'immobles era en aquella data de 6.28 euros. Ara, ha augmentat fins a 26.65€ en el cas del saló de plens de l'ajuntament, mentre que ascendeix fins a 71.13 euros en el cas del Magatzem del Mar.

BARALLA AL PLENARI PER LA TAXA

La proposta de l'equip de govern popular va ser àmpliament criticada pel grup municipal socialista, qui va considerar que l'increment és “excessiu” per als contribuents.

...

+ info La Veu en paper