La vídua de Joan Brusca, Vicenta Calvet, replega  La Gran Creu del Mèrit Agrari que li havia estat atorgada a títol pòstum.

La ministra de Sanitat, Política Social i Igualtat, Leire Pajín, va lliurar, a títol pòstum, la Gran Creu del Mèrit Agrari, Pesquer i Alimentari a Joan Brusca Beltrán, sindicalista i llaurador al qual es va refereir com “una persona que va lluitar contra la injustícia, pels drets de la gent dedicada a l'agricultura i pel progrés”. Joan Brusca Beltrán va treballar des de la sindicatura a nivell local, comarcal i regional, i a través de la Secretaria General de la Unió de Llauradors i Ramaders, una de les principals organitzacions del País valencià. El guardó el va arreplegar la vídua de Brusca Beltrán, Vicenta Calvet Gellida, i en l'acte, celebrat en la subdelegació del Govern de Castelló, també ha estat present el secretari d'Estat de Mitjà Rural i Aigua, Josep Puxeu, del Ministeri de Medi ambient, Mitjà Rural i Marí. Leire Pajín ha ressaltat la gran capacitat de negociació i de diàleg de Brusca Beltrán, “que va deixar palés en el seu treball, mitjançant el qual va portar la veu de la terra als despatxos, perquè el seu compromís tinguera ressò i forma”. Segons ha manifestat la ministra, els valors defensats per Brusca Beltrán segueixen avui vigents. “Líders que els defensen, com Joan, són més que necessaris”, va afegir Pajín, que va mostrar el seu convenciment que l'homenatjat “estaria orgullós de l'avanç que recentment s'ha portat a terme en el nostre país per a reconèixer els drets de les dones del món agrari”.

Una labor que s'ha vist reconeguda amb l'aprovació al setembre de la Llei de Titularitat compartida de les explotacions agràries. No obstant això, la ministra ha recordat que “queda molt terreny per llaurar, molt treball encara per fer”, ja que “ens trobem en moments importants per al futur dels nostres camps i de la seua gent, moments i situacions en els quals lluitarem, com en altres ocasions. Defensant el nostre: un model productiu i una forma de vida de tanta gent en el nostre país”. Pajín ha lloat la trajectòria de Brusca Beltrán, qui “va defensar i va barallar-se al llarg de tota la seua vida pels drets de la classe treballadora”. “Crec que el millor homenatge que li podem rendir és el de no abandonar la seua lluita, impedir que caiga en l'oblit”, va concloure la ministra.