Si a València, cap i casal de la festa fallera, arrasen les caixes decorades per a guardar taps o diversos complements del vestit regional, a Benicarló ho fan les caixes de cohets. Ningú sap amb certesa quan va començar a popularitzar-se aquest costum, nascuda en els tallers artesanals dels fusters de la ciutat. Xiquets i majors pengen del muscle aquests artilugis de fusta durant els dies de Falles.

En els últims anys s'ha estés el costum de costumitzar-les, atenent a les més variades decoracions. L'organitzat per la regidoria de Cultura es va convertir en un acte insòlit en els actes fallers de la ciutat. Els xiquets van donar sortida a la seua creativitat en el Museu de la Ciutat, on es van reunir per a participar en el primer taller de decoració de caixes de petards. Quaranta escolars de totes les edats, acompanyats dels seus pares o mares van participar en el reeixit esdeveniment. Primer van pintar amb vistosos colors les caixes de fusta, afegint-los després les més variades decoracions. Mentre les xiquetes es decantaven per les falleres i les pintes de purpurina, els xiquets optaven per petards. Personalitzades amb el seu nom, tots ells van realitzar les decoracions al seu gust, sota l'atenta mirada dels seus progenitors que no van dubtar en ajudar-los.

Per la seua banda els fallers van tornar a reunir-se per a donar bon compte a les paelles de germanor fallera. L'acte se celebrava en l'annex del pavelló poliesportiu municipal, on les 13 comissions falleres es reunien per a degustar el plat estrella de la gastronomia valenciana. El multitudinari acte servia per a estrènyer encara més els llaços entre els fallers de Benicarló, que ja van compartir el mateix espai el dissabte a la nit en el multitudinari sopar de la Crida.

Al llarg d'aquesta setmana, la germanor es convertirà en sana competència, quan totes elles i en secret, preparen les coreografies que interpretaran durant la Cavalcada del Ninot. Serà la primera batalla que les comissions lliuraran en el ring faller del 2015 .