Aviva Benicarló ha posat en marxa la quarta edició del Voluntariat pel Valencià amb sis parelles lingüístiques que quedaran setmanalment per conversar i practicar el valencià. Des de l'any 2012, més de 80 persones han participat en aquest programa.

Per quart any consecutiu, Aviva Benicarló, l'Agència de Promoció del Valencià, ha posat en marxa el programa Voluntariat pel Valencià amb l'objectiu de fomentar la pràctica del valencià d'una manera senzilla i natural i impulsar l'aprenentatge de la llengua de forma espontània en el marc de situacions reals quotidianes. Enguany seran sis les parelles lingüístiques que participaran en el programa, a través de sessions setmanals d'una hora que s'allargaran durant tres mesos.

El programa està adreçat tant a persones nouvingudes que vulguen aprendre valencià com a persones que, tot i conèixer la llengua, encara no s'han decidit a parlar-la. També és molt útil per a persones que volen practicar la part oral de les proves de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià.

Per això, a banda de les persones interessades a practicar el valencià, el programa necessita els voluntaris, persones valencianoparlants que, sense obligació de tindre cap titulació, vulguen dedicar part del seu temps a conversar en valencià amb els aprenents i dedicar unes hores a conéixer altres persones i altres maneres d'entendre la vida.

El Voluntariat pel Valencià va començar a funcionar a Benicarló l'any 2012 i des d'aleshores més de 80 persones s'hi han inscrit al programa. El perfil dels aprenents que han participat és molt variat i va des de persones d'altres nacionalitats o altres territoris de l'Estat que volen conéixer la llengua a persones que ja coneixen la llengua però que volen perfeccionar el seu nivell oral. El voluntaris, en canvi, són tots valencianoparlants, persones amb temps lliure i ganes de conversar en valencià amb la persona assignada.

Les persones que vulguen participar en properes edicions del programa poden posar-se en contacte amb Aviva Benicarló per telèfon (964 47 00 50) o correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..