Aquest divendres tindrà lloc l'acte d'homenatge a les persones destacades de la Cultura i l'Acció Social, José Luis Guzmán i José María García Coscollano respectivament. El Magatzem de la Mar acollirà l'acte que reconeix a aquests dos benicarlandos que, cadascun des del seu àmbit, han treballat i s'han implicat per millorar la seua ciutat.

El Magatzem de la Mar acollirà divendres 17 de juliol l'acte d'homenatge a les Persones destacades en els àmbits de la Cultura i de l'Acció Social que enguany reconeixerà públicament el treball de José Luis Guzmán Grau i José María García Coscollano en dos àmbits ben diferents: els de la cultura i el de l'acció social.

José Luis Guzmán (Càlig, 1957) ha estat, des de ben jove, implicat en nombroses entitats i esdeveniments culturals de Benicarló. Va participar activament en l'organització del 350 aniversari de la vinguda del Crist de la Mar, l'any 2000, i va coordinar la publicació del llibre 350 anys del Crist de la Mar l'any 2005.

Format com a professor especialitzat en filologia anglesa, Guzmán també és autor del llibre Refranys de Benicarló, editat el 1994 i coautor de l'obra Aproximació a una dècada. Benicarló 1960-1970, editat l'any 2000. La seua contribució al món de la cultura i societat benicarlanda ve de lluny. Entre els anys 1988 i 1991 va ser president de la Comissió de Festes de Benicarló, i també va ser fundador i cap de colla de la Colla de Gegants i Cabuts de Benicarló entre els anys 1991 i 1992. Des de la seua fundació el 1992, Guzmán també és membre de la Penya Setrill, una de les entitats culturals més actives de la ciutat, dedicada a impulsar la publicació de llibres sobre el municipi i a promocionar la cultura i gastronomia benicarlandes. Un altra entitat on Guzmán ha desenvolupat una tasca rellevant és l'Associació Cultural Estel del Collet, ja que l'any 1998 va ser membre fundador, a més de síndic major fins a l'any 2003. El 2008 va ser elegit de nou per a presidir l'entitat, càrrec que encara ocupa en l'actualitat. Guzmán també ha estat relacionat amb el món faller i amb el món de l'esport, com a jugador i directiu del Club d'Handbol.

José María García Coscollano és un referent a Benicarló en el món del voluntariat degut a la seua participació en diferents entitats socials. Ha dut a terme tasques humanitàries facilitant ajudes a persones necessitades i en situació de vulnerabilitat i ha sigut col•laborador de l'ONG Farmacéuticos Mundi.

La gran empatia que el caracteritza l'ha dut a ser soci de la Creu Roja des de l'any 1999, a banda de ser també donant de sang. Des de l'any 2013 ha actuat com a voluntari de Creu Roja duent a terme diverses tasques, entre les quals destaquen l'acollida a persones necessitades, l'ajuda a domicili a persones grans, discapacitats i en risc d'exclusió social, l'ajuda urgent en casos de primera necessitat i la cooperació amb altres ONG per a lluitar contra la pobresa i la discriminació. L'acció de García Coscollano també ha anat més enllà de l'activitat social. Entre els anys 1995 i 2003 va ser membre destacat del Club Bàsquet Benicarló, paper que el va dur a ser nomenat l'any 2006 com a Persona de l'any vinculada a l'esport.