Maricint Quixal Orero té 18 anys i és la Reina de les Festes de Benicarló. Des que va nàixer tenia clar que algun dia ocuparia el càrrec perquè “la meua mare fa ara 25 anys que va ser Reina i m'ha transmès com de bé ho va passar i l'experiència tan bonica que va viure. És una decisió que jo tenia molt clara”, assegura. La jove viurà en primera fila els més de 250 actes que omplen el llibre de festes, juntament amb les dames que composen la seua Cort d'honor. Vuit joves i quatre xiquetes que comparteixen amb ella la il•lusió de representar a Benicarló. I també en un lloc d'honor estarà Camille Vernat, la Dulcinea que representa a tots els estiuejants de la ciutat. En línies generals, el programa manté els actes més tradicionals i s'incorporen altres nous, amb la voluntat declarada de donar-li un caràcter més popular a tots i cadascun dels actes programats.

El Mesódromo repetirà edició i es tornarà a organitzar enguany amb algunes novetats, com són els espectacles que es programaran cada nit per animar al públic. Estarà obert del 22 al 30 d'agost, és a dir, tota la setmana de Festes. Els actes tradicionals com la Nit del Certamen (dissabte 22), la Gala d'Entitats (dimecres 26) o el sopar de pa i porta (dimarts 25) es mantindran en la programació amb les mateixes característiques que els últims anys. Pel que fa al dia gran de les festes, Sant Bartomeu, enguany, la missa tindrà lloc al matí i la processó a la tarda. A la nit, tindrà lloc la mascletà nocturna des de la plaça de la Constitució.

En l'apartat musical, destaquen els concerts d'Efecto Pasillo (dissabte 29) i de Pepet i Marieta (diumenge 23). Pel que fa als bous, enguany hi ha programats cinc dies d'espectacles taurins, amb les tradicionals entrades de bous i bous embolats. També haurà mercat romà del 28 al 30 d'agost i la tradicional desfilada de carrosses i el castell de focs artificials, que tancaran les festes el diumenge dia 30.

Un any més, la UPCCA (Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives), dependent de la Regidoria de Benestar Social, participarà activament de les Festes Patronals a través d'una sèrie d'accions dirigides als joves i amb un missatge molt clar: conscienciar sobre l'ús responsable de l'alcohol i altres substàncies addictives. Una de les iniciatives més originals de la campanya d'enguany ha estat la producció d'un anunci que incideix especialment en els efectes del consum abusiu de alcohol i altres drogues. Elaborat pels joves que participen en el programa per a adolescents Generacció, l'anunci també aporta alternatives i eines que ajuden a mantenir el control i a generar actituds responsables durant l'oci nocturn. En definitiva, ofereix un model de festa més saludable. També s'ha arribat a un acord amb Creu Roja per a instal•lar, dins del recinte, un espai de prevenció activa que estarà gestionat per voluntaris de l'entitat on haurà informació, assessorament sobre els diferents models de festa, i mecanismes per a tenir un major control a l'hora de consumir alcohol i altres substàncies.