Certament la iniciativa de tenir una bústia on els ciutadans puguen expressar les seus queixes i suggeriments directament al nostre ajuntament ens sembla una idea encertada. És ben cert que adreçar-se, oficialment, al nostre ajuntament, amb la instància corresponent, de vegades, a més d’enutjós, pot coartar una mica la ciutadania. Sobretot si considerem que les moltes problemàtiques plantejades que ens poden afectar no sempre són “exclusivament” privades i poden afectar a la convivència de tot el poble.
Així, el boca a boca, típic del benicarlando, amb aquesta iniciativa de la bústia ciutadana ha donat pas a poder, dins d’una intimitat limitada, a que els ciutadans pregunten allò que pensen i no s’atrevien mai a preguntar.
Segons sembla, el resultat, ara per ara, està sent prou satisfactori pel que fa a que el nostre ajuntament contesta, tot i que de vegades amb prou endarreriment. És un pas d’obertura però, sempre hi ha un però, en certs temes que no són del grat dels nostres governants o és contesta amb evasives o amb indicacions... que s’està estudiant. El problema és que eixe estudi, massa vegades, s’eternitza.
Com podem observar si entrem a la bústia ciutadana, i com era d’esperar, les principals qüestions que planteja la ciutadania són de tipus urbanístic. Ara bé, tot i que també es poden trobar d’altra mena, no deixa de sorprendre preguntes, reiteratives, sobre iniciatives d’anteriors governs que aquest d’ara ha fet desaparèixer. La participació ciutadana sense anar més lluny.
És per això que, tot i considerar la iniciativa com adient, l’ambigüitat en que es mouen algunes d’aquestes contestacions “compromeses”, quan les hi ha, a aquests temes més punyents, fan que aquesta iniciativa quede envoltada d’un clarobscur que poc l’afavoreix. Tot i així, benvinguda siga.