Pepinolandia

No sabem si Nacho Vidal haurà arribar a ensenyar les seues qualitats, persuasives, a les autoritats alemanyes per l’afer dels cogombres però que ací ens l’han endinsat fins al fons (perdonen vostès la grolleria però semblem un país de xaranga i pandereta), no tenim cap dubte. Més de mig milió, inicialment, en pèrdues de les nostres verdures, hortalisses i fruites no és per riure tot i que l’acudit siga fàcil. I és que o és la idiosincràsia del nostre estat la que fa que estiguem abonats a aquesta mena de greuges o els nostres governants tenen una falta de reflexos tan gran que ni d’ineptes podrem considerar-los.

El veritable problema és que s’ha fet saltar pels aires, altra volta, i ja en van... un sector econòmic vital i que s’estava convertint en motor de la nostra economia, encara i el maltracte de governs i grans centres de distribució. I això és greu, molt greu, perquè dóna a entendre que els nostres governants sempre van a remolc dels esdeveniments i no s’atreveixen a tallar, de cop, i amb contundència, les actuacions vergonyoses d’altres governs i dels seus centres de poder. Si açò mateix hagués passat a un altre país, com França, per exemple, el primer dia d’acusacions sense fonaments haguérem vist, com han fet més vegades, que no haguessen deixat passar ni un producte alemany al seu territori i les seues autoritats hagueren portat ja als tribunals a l’estat mentider.

Ara només ens cal esperar que el temporal escampe i que les contraprestacions europeees que ara ens oferixen, que per cert són una burla, acaben cobrint la totalitat de les pérdues. Tot i que molt ens temem, i voldríem errar-nos, que el nostre govern, establert a pepinolandia, acabarà claudicant i només ens arribaran les engrunes.

 

Retallaqué?

Les primeres declaracions dels nostre Alcalde en funcions parlant del seu futur equip de govern són ben clares: cal estrènyer-se el cinturó. Lloable decisió la seua en aquesta època de crisi econòmica.

Ara bé, el seu argumentari peca d’una manca total de credibilitat quan les seues principals mesures per frenar la despesa passen, principalment, per canviar les comissions informatives a migdia, perquè els funcionaris no cobren hores extres i, sobretot, per no donar les medalles, altra volta, als regidors que repeteixen legislatura (fa anys a cap regidor que continuava o retornava se li repetia medalla i ara...). Això sí, no explica el sobrecost que tindrà, per a la butxaca pública municipal, el canvi de les comissions de govern (amb un valor monetari equivalent a un Ple i que durent bastant menys), on només està el PP, de quinzenals a setmanals, les dedicacions exclusives i parcials dels regidors del PP i, sobretot, la no rebaixa del seus sous com si s’ha fet a tots els funcionaris. El que ja ratlla l’esperpent és la justificació “amb responsabilitats importants com la signatura de documents, pel que han de cobrar més que un de l'oposició que no les té”. Sobren comentaris.