Moltes veus, que no eren, òbviament, les de l’administració precisament, apuntaven de manera crítica i amb arguments plasmat en els molts recursos que ha tingut aquesta ubicació, que el lloc triat per a posar l’abocador no era el més adient. I per desgràcia, i abans que haja passat un accident greu, al no estar encara en funcionament la planta, s’ha demostrat a les clares que així era: un corriment de terra s’emporta per endavant vora 30.000 m3 de terra del got de l’abocador que hauria d’albergar els residus urbans d’aquesta zona.

Més clar, el got de l’abocador, segons la diputada Oltra que ha fet una pregunta a Les Corts sobre aquesta greu problemàtica, s’ha enfonsat. És la demostració fefaent de la inestabilitat, i perillositat, d’uns terrenys que hauran d’acceptar la gran quantitat de tones i tones de residus urbans que tots produïm.

I com dèiem, ha passat sense cap tipus de pressió sobre el terreny atès que encara no s’ha fet el got de formigó, i la impermeabilització posterior, que encara l’augmentaria més. Com tampoc hem comptat que haurem d’afegir-li la bestial pressió de totes les tones i tones de residus que allí es dipositaran.

I és que si sense pressió s’enfonsa el terreny, la pregunta és òbvia, què pot passar quan els dos elements anteriors, el formigó del got i les tones de residus, és conjuminen?

No volem ser alarmistes però molt ens temem que podem tenir un perill greu, molt greu, i més que real, a la porta de casa del qual, sembla, l’administració està fent ulls clucs.

Perquè ens sembla més que sospitós que, després de la denúncia de la diputada Oltra, tota la troupe de càrrecs polítics del PP a la carrera, amb la consellera Bonig al capdavant, venen ací a fer-se la foto, la seua foto, i no diuen absolutament res d’aquest greu problema. Bé, en tot cas, una nota de premsa enaltint les benevolències de l’abocador... per tapar les seues vergonyes. Però tot i així... el perill és real i està ací.