Mentre els professionals del Conservatori “Mestre Feliu”, del nostre conservatori de Benicarló, fans mans i mànigues per donar un ensenyament de qualitat, i d’aguantar el que els ha vingut al damunt en forma d’ineficàcia administrativa, o d’ineptitud o de mala llet. Tenint en compte el temps que ha tingut l’administració local, l’ajuntament per a més sigles, per tindre a punt la plantilla del personal completa i en ple funcionament al principi de setembre, o siga el primer dia de curs, no podem més que afirmar amb rotunditat que les paraules del regidor Serrano han estat un clar exponent, amb el beneplàcit del nostre alcalde -per allò de qui calla atorga- de quant li importa l’educació al nostre govern municipal: no res. O molt poc, no cal exagerar.

Vergonya aliena és el que podem sentir els benicarlandos en veure el flac favor que se li ha fet a aquesta institució i al seu professorat per part del nostre govern municipal del PP en deixar-los en l’estacada pressupostària durant més d’un mes per no contractar el professorat que hauria de cobrir vora el quaranta per cent de les classes lectives, sobre una part bàsica del seu contingut com són les classes de Llenguatge Musical. Des del mes de juny se sabia quin professorat faltava per tenir la plantilla al complet al començament de curs... i no se l’ha volgut/sabut contractar.

I s’ha de dir així de clar i amb rotunditat. Total, per estalviar-se un mes, si fa o no fa, de sou d’aquest professorat que al final acabarà per ser contractat. Això sí, havent, pel camí, tirat pel terra una fama, a totes llums guanyada i merescuda, per un treball d’anys d’ensenyament ben fet.

I és que guanyar-se un prestigi no és una cosa que s’aconsegueix d’un dia per l’altre, és el treball ben fet, són els recursos de què es disposa, la professionalitat del seu personal, l’estima de l’alumnat pel que està estudiant, és el suport institucional que rep, en definitiva, l’aposta d’un poble per la qualitat del seu ensenyament musical, públic, municipal. I això s’ho ha carregat de moment i amb força el PP de Marcelino, sense cap mena de mirament, en un dia.

Cada vegada podem tindre més clar que aquelles paraules del regidor Serrano, sobre si el conservatori no era rendible s’hauria de tancar, no era un globus sonda sinó més bé una premonició del que se’ns en venia a sobre. Està clar que mentre l’educació és mesure en termes de rendibilitat econòmica al nostre país no anirem enlloc. I ací, el que li han fet al nostre conservatori ha estat, sens dubte, llançar-li un míssil en tota la seua línia de flotació. D’ací al seu desballestament posterior... només hi ha un pas. Esperem, de veritat, equivocar-nos.

<