Reconeixements

Tot i que arriba una mica tard, més de tres anys des que li va ser atorgada la distinció, el lliurament de la Gran Creu al Mèrit Agrari tanca un mal sabor de boca de molts benicarlandos que vam considerar, i considerem perquè els seu record és perenne, que Joan ha estat, en present, simplement, , tot i el càrrec que ocupava a La Unió, un llaurador més. Una persona que vivia en aquest món, que vivia des d’aquest món, que sabia que si no és tenia cura de la nostra terra les arrels no agafarien i la planta que brotaria no donaria el fruit que tots necessitem.

Temps ha passat des de la seua desaparició i el nostre camp, tot i els esforços d’ell i de molts com ell després, continua patint ja no la incomprensió de la nostra societat, prou miop que no veu el que costa conrear-lo, si només greu encara la incomprensió dels nostres governants que amb una política agrària supeditada a les grans distribuïdores continua girant l’esquena a un sector bàsic de la nostra economia.
Certament, ens apesara com els polítics, i en època electoral més, li volen taure rèdit a aquests actes però si ens permeten la gosadia, com creiem que el mateix Joan havia fet moles vegades amb el seu tarannà pràctic, hem d’aprofitar-nos d’aquest ressò perquè la veu del sector continue escoltant-se
Segur que així, la seua lluita i el seu llegat perdurarà.

Solidaris

No podem més que felicitar-nos perquè l’ajuntament haja engegat aquesta campanya per ficar en marxa un menjador social a través del voluntariat. I podem felicitar-nos perquè si la resposta a la situació delicada que pateixen moltes famílies així ho demanada no ho és menys la de les associacions i particulars que fan possible que aquesta iniciativa tire endavant. Des d’ací el nostre suport i col·laboració en tot el que siga possible per difondre aquesta ajuda.