Ho hem dit moltes vegades, ací en aquesta zona, no sap ploure. I així, aquest dissabte passat, van confluir, a l’estil “Cuarto Milenio”, totes les forces meteorològiques i les seus deïtats, per obsequiar-nos amb el seu espectacle natural de la fi del món en versió cadufera. I allà va que trona, el cel ens va caure, literalment al damunt. En menys d’una hora més de 28 l/m2 amb vents de més de 105km/h i, aquest va ser el principal problema, pedra. I pedra de la gran!

La part nord de la ciutat i sobretot les zones del camp d’aqueixa zona van patir l’impacte salvatge de la pedregada que va deixar erm el 90% d’aquell territori malmeten de manera quasi completa la collita d’hortalisses i taronges, a més del meló d’Alger i enciam. Certament un cop molt dur per a un sector que ve patint les inclemències del temps, amb la sequera continuada que portàvem, juntament amb els baixos preus que els hi paguen als mercats.

De retruc, aquests aiguats, també sempre ens tornen a traure els grans empastres que són algunes de les infraestructures viàries d’aquest poble i que sembla que, per molts alcaldes que tinguem, ni un ha estat capaç d’apanyar  correctament. Ens referim als diversos ponts, inundables, que envolten el nostre terme. És una autèntica vergonya que a dia d’avui no hi haja pont benicarlando que, cada vegada que plou, unes vegades poc i altres prou, no s’inunde, deixant-nos, en molts casos, pràcticament incomunicats.Totes les mesures que es puguen prendre per a pal•liar aquesta greu destrossa econòmica, més de 2,5 milions de pèrdues, seran poques i, per això, calen respostes contundents per part de l’administració per ajudar el sector a superar aquets greu entrebanc. Pensem que l’agricultura és, per a Benicarló, un dels sector estratègics de la seua economia i no prendre mesures clares, i sobretot efectives, per ajudar-lo, acabarà redundant negativament sobre l’economia de tot Benicarló.

Ja seria hora que algun responsable polític, del color que  siga, demanara d’una vegada responsabilitats a qui pertocara perquè les imatges d’aquestes infraestructures inundades no passen més i, de camí, ho resolgueren correctament d’una vegada. Ah, i no amb un senyal de zona inundable!

I és que en aquest poble ja n’hi ha prou de ploure sobre mullat!