Lamentacions, lamentacions, i més lamentacions. Aquest deu ser el destí imposat pels Déus a la nostra classe política quan fan alguna cosa malament o, simplement, no ha pogut aconseguir-la després d’haver-la promés una i mil vegades. És el pa nostre de cada dia.

Així, aquesta setmana passada, va aterrar per Benicarló, fent costat a la candidatura socialista, el que va ser President del govern central, José Luís Rodríguez Zapatero, el qual, en un rampell de sobtada sinceritat, va entonar el mea culpa en el fracàs del magatzem submarí Castor. Això sí, tot i assumir la seua responsabilitat no creu que aquest fracàs és degué a la mala intenció. Faltaria més!

Com era d’esperar, el PP local i el provincial, després d’aquestes paraules, entraren a matar al més pur estil taurí que tant els agrada. I com no, ara també volen una “disculpa” pública de Ximo Puig, diuen, per haver intentat enganyar els castellonencs. Uns engeguen el projecte i és lamenten i els altres paguen... i també és lamenten. Però, lamentablement, eixos diners surten de la butxaca de tots nosaltres... que no tenim dret a lamentar-nos.

Més lamentacions són les que explica també el regidor d’urbanisme, Pedro López, pel fet de no haver aconseguit que Carreteres aprove els nous accessos al Centre Comercial. És queixa que no li han deixat fer “ni un camí” i que li han tombat tots els projectes que havia presentat ell i l’empresa. Certament la memòria històrica dels polítics benicarlandos segueix sent molt curta. Li haurem de recordar que tot aquest desficaci va començar quan Mundo governava i va deixar obrir-lo tot sense els permisos necessaris? Com diu la dita, “qui sembra vents rep tempestes”. Lamentar-se ara de poc serveix veient com de morta està aquella zona.

I per tancar el cercle de laments, el mateix regidor diu que se’n va a casa amb la “pena” de no haver pogut tirar endavant el document de desenvolupament més important del municipi, el PGOU. Diu que s’ha vist “impotent i superat”, segons sembla, pels compromisos adquirits per Marcelino amb els veïns de la Costa Nord. Seria bo que algú explicara a la ciutadania quins eren eixos compromisos... adquirits, per qui que van qualificar com el millor alcalde de Benicarló que, lamentablement, no parla d’aquesta qüestió.

Amb tanta lamentació, lamentem dir-los, que a Benicarló ens hem quedat sense laments. El proper pas de laments sortirà... a les properes eleccions.