La diputació es veu obligada a injectar-los després que una sentència haja deixat nul·les les valoracions, a la baixa, que havien fet des del Consorci

La Diputació de Castelló ha aprovat, amb caràcter d'urgència, una transferència de tres milions d'euros al Consorci de residus urbans  que dóna servei al nord de la província davant "les dificultats econòmiques que està tenint i que posaven en perill un servei adequat a tots els seus veïns". Així ho va confirmar el president de la Diputació, Javier Moliner, després d'atendre la sol·licitud que li van fer Evaristo Martí i Adolf Sanmartín -president del Consorci Castelló Nord C1 i alcalde de Cervera, respectivament-, així com el director general del Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental de la Generalitat, Joan Piquer, segons ha informat la corporació provincial en un comunicat.

...

ELS FETS

El jutge va requerir al consistori de Cervera que faça front al pagament d'una sentència que l'obliga a abonar 1,75 milions d'euros més interessos (en total, 2,2 milions d'euros), a una desena de propietaris de terrenys sobre els quals es va alçar la planta de tractament de residus de la localitat. Els fets es remunten al moment de l'expropiació de les parcel·les. Llavors, el Consorci Castelló Nord no estava capacitat per a dur a terme aquest tràmit i ho va assumir el consistori. Fonts properes al cas matisen que les gestions es van realitzar correctament, encara que és cert que, en aquests casos, els afectats compten amb l'opció d'exigir una major valoració pel sòl i els tribunals tenen l'última paraula, com així ha succeït. És per açò que la sentència es dirigeix al Govern municipal.

...

FALTA DE LIQUIDITAT

El Consorci de Residus C1 abasta més d'un 40% de la superfície de la província i ofereix els seus serveis a grans nuclis poblacionals com Benicarló i Vinaròs, i a municipis que no podien arreplegar la brossa dels seus veïns com és el cas de Castell de Cabres, Palanques o Herbers amb 17, 35 i 49 residents respectivament.

La sentència que ha de pagar el Consorci Castelló Nord per l'expropiació dels terrenys de la planta de tractament de brosses de Cervera (2,2 milions d'euros), aprofundeix en els problemes de la falta de liquiditat que arrossega l'ens.

...

+ info La veu en paper