No és fàcil d'entendre. Els benicarlandos, gràcies a la ‘generositat’ d'un exalcalde, estem pagant de la nostra butxaca la gestió d'una sèrie de centres socials que cada vegada ofeguen més la nostra economia domèstica. Però ací som així de generosos i com ens sobren els diners, els regalem. La llegenda dels benicarlandos caduferos és només un invent d’alguns veïns envejosos. I després ens tracten d’insolidaris.

No sabem la raó però sembla que ens hem convertit en la parenta pobra que no protesta mai, i quan ho fa, ho fa amb la boqueta menuda no siga cas que de dalt s’enfaden, que regala terrenys i edificis per a cobrir necessitats socials comarcals, provincials i autonòmiques que hauria d’haver cobert, des del primer moment, la nostra gran Generalitat Valenciana amb el seu pressupost. I així ens va.

I una vegada més estos centres que fan una funció social molt important, que haurien d’haver estat en nòmina de la Generalitat, obligats a tenir una gestió municipal per ineficàcia i desídia dels diversos governs municipals, òbviament amb la complaença autonòmica (com que ja els va bé), deixen de percebre les subvencions que els tocaria per a poder funcionar. Això sí, els de gestió autonòmica no,, òbviament!

I qui paga el rebre? Els ciutadans de Benicarló, ‘insolidaris de mena’, que han de cobrir amb la butxaca del seus impostos, damunt signant crèdits fins que València tinga diners per pagar, el milió tres-cents mil euros que la Generalitat els deu. Gran insolidaritat la nostra!

Quans locals haurem de ‘cedir’ a les diferents administracions ‘de gratis’ perquè ens adonem que les coses així no funcionen. En fi, que no. Què no, què no volem parlar-ne més, què n’estem farts que ens prenguen el pèl. No, avui ens alegrarem, tal com van acordar els nostres polítics locals al passat Ple, que ens vagen a netejar el solar on posaran el col•legi nou i que Sant Gregori i Sant Bartomeu, tornaran a ser festes locals. Visca el Pare Sant Antoni!