El llibre recopilatori de còmics que hem editat és una cosa molt seriosa. És tan seriosa que un se n'adona de seguida. Simplement es tan seriós com qualsevol altre llibre d'història. Sí, tal com poden vostés llegir. I és que els temes tractats són els que ens han preocupat aquests darrers 20 anys, els que realment han afectat a la nostra vida quotidiana. Per això és impossible llegir els textos i no recordar aquells moments comuns que, per a cadascun de nosaltres, segurament van ser el context d'històries més personals. Aquest volum  és una gran aportació a la identitat dels benicarlandos, aqueixa identitat que, tantes vegades oblidem i tan poques vegades aprofitem.

Per descomptat, una de les claus dels còmics de Xavi Burriel és l'aparició de personatges de la vida pública, perfectament recognoscibles tant en el meritori dibuix com en les seues actituds. La humanització del polític, vist sovint pel ciutadà com un ésser estrany, precisa d'aquest humor àcid però sempre respectuós. Una nova manera d'explicar les notícies, tal volta no tan ortodoxa com l'habitual escrita, que sempre ens acaba deixant un somriure d'orella a orella. I això, sempre és d'agrair.

Un últim apunt que pensem cal afegir és el fet que algunes d'aquestes persones caricaturitzades en els còmics van acudir a la presentació del llibre demostrant un sentit de l'humor elogiable. La presència de Marcelino Domingo o Enric Escuder, entre uns altres personatges de la vida política local, podria deixar veure que, com diu la dita, el frec fa l'afecte. Faltaren alguns que ens feia molta il•lusió vore, què hi farem, esperem no tardar molt a editar un volum 2 i que acudisquen tots!

PD: A la venda a la llibrería Grèvol!

< TORNA A LA PORTADA DEL NÚMERO 1014