Diu el regidor de Policia i Seguretat, Bueno, que no vol que els carrers benicarlandos es convertisquen en Hiroshima. Certament, no cal arribar a  aquest extrem com si ací hagués caigut la primera bomba atòmica. Tampoc és això tot i que no li falta raó atés que falles, desgraciadament, també és sinònim de desgavell en molts aspectes. Ara bé, feta aquesta puntualització, atòmica, és del tot cert que, almenys ací a casa nostra, d'un temps ençà, les falles tenen una cara negativa que ningú s'atreveix a traure a la llum per por, massa vegades, a ser considerat un mal benicarlando.

I és que, no ens enganyem, tot i que les falles són un atractiu social i turístic de primer ordre, a més de motor econòmic, no per això, en aquests dies, tot s'hi val i hom pot anar pel carrer fent el cafre, llençant coets a dojo i a tota hora, fer les necessitats a la via pública o considerar que els carrers són la seua bossa d'escombreries particular. Doncs no. Aquestes actituds s'haurien d'eradicar se soca-rel de manera que els inputs negatius, als quals al·ludeix el regidor Bueno en les seues declaracions, no foren, per desgràcia el pa nostre de cada dia. Bé, millor dit de cada nit també.

I és que està clar que aquestes actituds poc incíviques no es poden canviar de la nit al dia, com tampoc, òbviament, se li pot exigir a aquest regidor que, a les seus primeres falles, ens ho solucione. Ja ens agradaria a molts. Ara bé, marcat el matís, a ell, com a responsable polític de la seguretat, i al seus subordinats, com a responsables de vetllar per ella, se'ls ha d'exigir que facen complir les normes bàsiques de convivència ciutadana que tenim aprovades. I no per cap raó especial, simplement perquè el càrrec, o treball que desenvolupen, així els obliga i la ciutadania els ho demanda.

Sabem que actuar quan açò passa, i més en dates assenyalades, pot no resultar massa popular, però és que ni cobren ni estan per fer ostentació del càrrec, estan per garantir mitjançant unes normes aprovades per tots que la convivència siga això, convivència. I aquesta exigència es traslladable a tota la resta de classe política que, massa vegades, anteriorment, ha mirat cap un altre lloc.

Tenen des d'ací, en aquesta primera embranzida seriosa, tota la nostra solidaritat i suport. Ara bé, mirar com s'ha fet abans, cap un altre lloc, tindrà la nostra crítica més contundent. Esperem estar en bones mans.