Val a dir que el temporal de mar que hem tingut este passat cap de setmana ha estat, sens dubte, un temporal de primera divisió. No ha esta una llevantada a l'estil clàssic, amb molta pluja, tot el contrari, no massa pluja però amb un vent de Gregal que empenyia la mar fent unes ones considerables i amb una força imponent que trencaven, i trencava la costa, espectacularment. A les xarxes socials hem pogut veure tota mena d'imatges de la contundència de la mar embravida i el seus efectes sobre el litoral. Una gregalada en tota regla.

I açò ens porta a on volíem arribar: la força de la Natura envers el control que l'home creu que té d'ella. Com hem dit abans, el temporal ha esta dur, però este mateix fet és el que acaba ficant en evidència algunes de les actuacions humanes. Actuacions humanes que, tot i no voler qualificar-les de negligents, i que el seu propòsit inicial era el contrari, han acabat convertint-se en un autèntic desastre. Esta clar que contra esta força de la Natura les platges poc, o no res, poden aguantar, ara bé, desficacis urbanístics, demostrats, des del de la Ratlla del Terme inundada, i en van..., fins al nyap que s'ha demostrat que era l'obra d'actuació en la costa nord, indiquen ben a les clares que no s'havia mesurat correctament l'impacte natural en elles. I ací, suposadament, si que s'havien mesurat, o almenys devia haver estat així, tots estos impactes. Doncs sembla que no!

Sempre hem d'entropessar amb la mateixa pedra? Una actuació ben feta, ben mesurada i amb cura amb l'entorn, tot i que inicialment ens puga semblar més cara, segurament, al final, acaba convertint-se en la millor opció... sempre. I a les proves ens remetem. Fins ara les actuacions urbanístiques que s'han emprés en estos dos punts, per ficar-los d'exemples, han resultat estèrils i un forat sense fons on s'han abocat milers d'euros... que cada any toca renovar. I el problema no és perdre eixos milers d'euros, que també, el problema és que els nostres governants continuen atacant els mateixos problemes amb les mateixes i nefastes actuacions i idees caduques que ens han portat aquestes nefastes conseqüències.

Al final, per desgràcia, no hi ha responsabilitat ni credibilitat.